Sista presskonferensen inför Mayweather vs Mosley

- 29/04/2010, 14:19 -
1 av 6

Isaac Brekken/AP

2 av 6

Isaac Brekken/AP

3 av 6

Isaac Brekken/AP

4 av 6

Isaac Brekken/AP

5 av 6

Isaac Brekken/AP

6 av 6

Isaac Brekken/AP

Presskonferensen hölls på MGM:s Hollywood Theater i natt svensk tid. Det var sista gången boxarna möttes innan de kliver upp i ringen på lördag.

Med två så självsäkra boxare och en hel boxningsvärlds förväntan, kunde man tro att presskonferensen ett par dagar innan match skulle utmynna i kaxiga uttalanden och trashtalk.

Så blev det inte. Boxarna visade istället upp sina allra mest ödmjuka sidor och de gav båda ett samlat intryck, rapporterar Fightnews.

I stället kom de intressanta och vassare uttalandena från boxarnas respektive tränare och pappor.

Mayweather Senior sa bland annat, att hans son är ”snabbare” och ”smartare” än Shane Mosley och att Shane dessutom inte har något försvar.

- Man behöver göra sig redo både mentalt och fysiskt inför en match av den här storleken. Det krävs hårt arbete, hängivenhet, böner och en tro på sitt team. 1 maj kommer jag att vara Floyd Mayweather och göra vad jag gör bäst. Vilket är att vara smart, vass och boxas tufft, sa en ödmjuk Mayweather enligt Fightnews.

Även Mosley verkade fokuserad på uppgiften och valde att lyfta fram vilken enorm möjlighet och ära det är att vara inblandad i en så stor match.

- Jag är bara glad att jag får möjlighet att visa upp min talang och min skicklighet. Detta måste vara en av de största matcherna det här årtiondet och kanske till och med i historien, sa Mosley enligt Fightnews.

Mosleys tränare Naazim Richardson valde också att betona matchens vikt ur ett historiskt perspektiv och pratade om att det inte är ofta två så speciella boxare möts.

På lördag natt 1 maj på MGM Grand i Las Vegas i Nevada möts två legendarer i en av årtiondets kanske största matcher.