- Foto: Scanpix

Han är bäst i NBA - krossade konkurrenterna

För andra året i rad har LeBron James blivit utsedd till årets spelare i NBA.


CLEVELAND. När Michael Jordan la skorna på hyllan trodde många att det skulle dröja väldigt lång tid innan någon spelare skulle komma upp i samma kaliber. Men nu kan det vara nära.

LeBron James, 25, blev nämligen utsedd till årets spelare i NBA för andra året i följd, och han fullständigt krossande sina konkurrenter. Cleveland-forwarden plockade ihop hela 116 av 123 röster.

I grundserien var amerikanen en klass för sig själv när han snittade 29,7 poäng, 8,6 assist och 7,3 returer per match. I slutspelet har dock James besvärats av en sträckning i högra armbågen, men enligt de första rapporterna kommer han kunna spela den första kvartsfinalen på lördag då man tar sig an Boston.

/
/
/
NBA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.