Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kommentarer efter Superior Challenge 5

- 03/05/2010, 18:47 -
1 av 2

Carl Tersman Toll/Nyheter24.

2 av 2

Carl Tersman Toll/Nyheter24

Nyheter24 tog och pratade med Tor Troéng och Sirwan Kakai efter galan.

Två av vinnarna under lördagens Superior Challenge i Fryshuset var Tor Troéng och Sirwan Kakai. Intressant nog hade de inte bara positiva ord att säga om sina matcher trots att de båda vann via submission.

 - Min gameplan var att hålla det stående, men det gick inte så bra. Eller jag ändrade väl min plan eftersom jag inte lyckades stående. Det gick bra till slut men han var tuff, jävligt duktig på att hålla sig borta från farliga positioner, sa Tor Troéng till Nyheter24.

På frågan vad det var som inte lyckades stående har Troéng inte något riktigt svar.

- Jag blev väldigt trött i armarna stående och det kändes inte bra, jag vet inte riktigt varför, sa Troéng.

Senast Troéng gick match i Superior Challenge vann han mot Mark Weir, även den gången via en triangel.

- Ja det blev en triangel igen, det verkar bli en favorit i Superior Challenge. Han kom ur de första två gångerna men sista gången kände jag att den satt bättre, sa Troéng.

Har du vuxit ur Superior Challenge?

- Superior Challenge växer ju hela tiden, så jag tror inte man kan det. Vi kanske växer tillsammans, i symbios kan man säga, avslutar Troéng med.

Kakai tänker redan på nästa match

- Jag har en ny match på gång i England om men månad, det verkar som att jag kommer kunna ta den med jobb och så, sa Sirwan Kakai.

Organisationen heter Knuckle Up och Kakai säger att hans motståndare ska ha ett record på 3-3 men så mycket mer vet inte Kakai i nuläget. Han verkar inte heller helt nöjd med sin seger mot Christophe Domin.

- Nej men jag ville ju visa vad jag kan stående, han skulle vara kickboxare men så tog han ner mig istället, sa Kakai.

Kakai vann efter en dryg minut via en giljotin som han långsamt kunde jobba in bland annat tack vare att Domin mest fokuserade på att försöka slå Kakai.

- Det är ju regel nummer ett, man slår inte mot någon i en dominant position utan försöker ta sig loss istället. Men jag märkte att han inte hade erfarenheten, sa Kakai.

Förhoppningsvis får Kakai chansen att visa upp sin potential stående under sin match i England.