Tisdag 27 Sep
Stockholm

SM i taido

I helgen avgörs SM i den spektakulära kampsporten taido utanför Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Nynäshamn utanför Stockholm ska Sveriges bästa taidoutövare göra upp på lördag när årets SM går av staplen.

Sverige hade under förra året flera internationella framgångar med bland annat VM-medaljer. I år är SM det enda mästerskapet vilket gör att det är lite av en mellansäsong, SM kan dock bli en spännande historia trots allt.

- Jag förväntar mig ett bra arrangemang och bra taido. SM är ett sätt för våra yngre tävlanden att visa upp sig för att kanske på sikt ta plats i landslaget, säger Henrik Johansson, ordförande i Svenska taidoförbundet till Budokampsport.se.

Förra året nådde Anna Cervin stora framgångar bland annat på VM och var nominerad på Kampsportsgalan 2010. Hon har dock sagt att förra året var hennes sista som aktiv, men återväxten är Johansson inte orolig för.

- Jag har inte sett Annas namn i deltagarlistorna. Hon har betytt otroligt mycket för svensk taido, men samtidigt har vi många yngre utövare som kommer underifrån, så återväxten är jag inte orolig för, säger Johansson.

Taido är en modern japansk kampsport som ibland kallas för "tredimensionell kampsport" då attacker kan göras från alla tänkbara håll. Mer information finns hos Svenska taidoförbundet.

Nyheten är ursprungligen hämtad från Budo & Kampsportsförbundets hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.