1 av 2
- Foto: Frank Franklin II/Scanpix
2 av 2
- Foto: Frank Franklin II/Scanpix

"Mina träningskompisar är snabbare"

På lördag försvarar Amir Khan sin titel i WBA mot Paulie Malignaggi i New York. Mästaren är inte rädd för sin motståndares snabbhet.


När Amir Khan och Paulie Malignaggi möts i Madison Square Garden på lördag blir det Khans första match på amerikansk mark. New York är hemmaplan för Malignaggi men Khan är den som har bältet i WBO och han verkar inte vara särskilt rädd för Malignaggis händer.

- De sparringpartners jag haft har varit snabbare än honom, säger Amir Khan till ESPN.

Den 23 år gamle britten är solklar favorit mot Malignaggi som är en stabil boxare men endast avslutat i fem av sina 27 vinster. Det går att jämföras med Khans 16 knockouter på 22 vinster.

Khan vann OS-silver i Athen 2004 och spås en lysande framtid efter att han nu skrivit kontrakt med den gamle boxaren Oscar de la Hoyas stall Golden Boy Promotions. Vill han bli ett namn i USA och få chansen mot de riktigt stora stjärnorna är en övertygande seger mot Malignaggi nödvändig.

Sen 2009 boxas Khan i lätt weltervikt och det säger han har varit en positiv förändring.

- Det är lättare att klara vikten, i mina tidigare matcher var jag för stor och muskulös. Nu har vi jobbat för mer muskler i benen, säger Amir Khan.

På lördag får Khan försöka ta det första steget mot att bli en stjärna även i USA.

/
/
/
/
WBA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!