- Foto: Jae C. Hong

Calzaghe kan göra comeback

Den obesegrade walesaren Joe Calzaghe överväger en comeback för att möta Bernard Hopkins en andra gång.


Två år efter att Joe Calzaghe besegrade Roy Jones Jr funderar nu 38-åringen på att göra comeback för ett andra möte med 45-åringen Bernard Hopkins

De båda möttes i april 2008 i Las Vegas och då vann Calzaghe via ett delat domslut trots att Hopkins slog ner honom en gång.

Enligt Telegraph.co.uk uppger Golden Boy Promotions VD, Richard Shaefer att han hoppas matcha Calzaghe och Hopkins mot varandra under juli i Cardiff på samma gala som Amir Khan väntas försvara sin titel i WBA. Calzaghe är dock inte helt säker på att det blir en comeback.

- Jag har pratat med Joe flera gånger om en match mot Bernard Hopkins i Cardiff. Han är ambivalent. Visa dagar säger han att han vill göra det, men andra dagar är han inte säker på att han vill tillbaka till ringen. Bernard skulle älska att resa över till Wales för att möta Joe och jag tror vi kan göra det till en stor gala där. Jag tror att den walesiska publiken skulle gilla en returmatch, den här gången i Cardiff, säger Richard Schaefer.

Calzaghe var under sin karriär rankad som en av världens bästa boxare och han vann alla sina 46 proffsmatcher, 32 av dessa via knockout.

Han är en megastjärna i Wales och skulle garanterat dra en storpublik men frågan är om motivationen finns. Calzaghe har redan tjänat stora pengar och har lite kvar att bevisa.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.