- Foto: Tim Nielsen

Briggs vann på 20 sekunder

Veteranen Shannon Briggs behövde bara ett par slag för att vinna i New York.


I går ställdes 38-åringen Shannon Briggs med sin alltid lika spektakulära frisyr mot Dominique Alexander i New York och vann på knockout efter 20 sekunder.

Briggs träffade med två hårda vänsterkrokar mot kroppen vilket fick Alexander att gå ner. Det är åtta sekunder snabbare än för en dryg månad sen då han behövde 28 sekunder för att avsluta Rafael Pedro.

38-åringen Briggs (50-5) har en brokig karriär bakom sig med mästartitlar och förluster mot okända namn. I december förra året gjorde han comeback två och ett halvt år efter att han förlorade sitt bälte i WBO till Sultan Ibragimov.

I comebacken ställdes han mot medelmåttan Marcus McGee och vann på knockout men matchen ändrades sen till en "no contest" då Briggs visade sig ha otillåtna medel i kroppen.

Redan nästa helg får Briggs chansen att vinna ännu en match. Då möter han Rob Calloway i Norfolk och frågan är om han kan vinna ännu snabbare den gången.

Briggs har dock målet inställt på en större motståndare i form av Vladimir Klitsjko, men menar att denne är rädd för honom.

- Klart att han undviker mig, han vet att jag är den enda tungviktaren som kan matcha hans storlek och jag har snabbheten och kraften för att slå honom. Han har alltid undvikit mig, sa Briggs efter gårdagens match.

Om Briggs ens ska bli påtänkt för en match mot Klitsjko lär han dock behöva möta betydligt tuffare motstånd först.

/
/
/
/
WBO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!