"Jag fightas säkert"

Georges St. Pierre säger att det som gjort honom till mästare är att han inte tar risker.


UFC-mästaren Georges St. Pierre befinner sig just nu i Los Angeles för att träna boxning med Freddie Roach. Mästaren hoppas vässa sina färdigheter stående och har även i en nygjord intervju bemött kritiken om att han skulle vara för försiktig.

- Jag fightas säkert, det tänker jag inte dölja, säger St. Pierre till MMAJunkie.

Mästaren i weltervikt mötte senast Dan Hardy i mars och trots sin dominans kunde han inte avsluta britten. Det var St. Pierres fjärde raka titelförsvar, tre av dessa har han vunnit genom domslut.

St. Pierre säger att han är besviken över att han inte kunde avsluta i matchen mot Hardy trots att han hade flera lägen för submissions.

- Jag hade några bra möjligheter, men gjorde dumma misstag och kunde inte avsluta det hela, säger St. Pierre.

"Jag fightas smart varje match"

Kanadensaren St. Pierre säger vidare att han tycker att kritiken ibland är orättvis och att han helt enkelt är en smart fighter.

- Varje gång jag går in i buren är mitt liv i fara. För mig är det viktigare att inte bli träffad snarare än att själv träffa. Jag kommer aldrig att fightas på ett sätt som påminner om att singla slant, säger St. Pierre.

Han menar att det finns killar som inte varit smarta i sina matcher och nu får betala priset för det, men vill inte säga några namn.

- Jag fightas inte som en idiot, det är det som definierar mig. Jag är inte mästare för att jag är den starkaste i divisionen. Det är inte för att jag är snabbast, den bästa grapplern eller den bästa boxaren. Jag är inte heller den bästa brottaren. Anledningen till att jag är mästare är för att jag fightas smart varje match, säger St. Pierre.

Närmast ställs St. Pierre mot Josh Koscheck och kan där försvara sin titel för femte gången i rad.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!