- Foto: dreamofficial.com

Dags för DREAM 14 i Tokyo

I morgon förmiddag går DREAM 14 där Nick Diaz och Hayato Sakurai möts i huvudmatchen.


I Yokohama Arena i Tokyo ska DREAM för andra gången använda sig av en bur istället för en ring och många av Japans största stjärnor deltar. Läs en kort genomgång av de två huvudmatcherna nedan.

Hayto Sakurai (35-10-2) vs Nick Diaz (21-7-1)

Matchen rör inte Nick Diaz titel i Strikeforce och även om den gjort det är det inte många som tror att 34-åringen Hayato Sakurai ska ha en chans mot amerikanen. Sakurai är en av de största japanska stjärnorna och har sen debuten 1996 vunnit mot många av världens bästa, däribland Shinya Aoki, Joachim Hansen och Jens Pulver.

Men i sina två senaste matcher har det varit en annan Sakurai som ställt upp och det har blivit två tunga förluster mot Marius Zaromskis och Akihiro Gono. Mot Diaz år 2010 finns det inte utrymme för dålig motivation, då åker man dit efter en sisådär hundra slag mot huvudet. Tyvärr får japanena se sin stjärna förlora för tredje matchen i rad medan imponerar igen.

Kazushi Sakuraba (26-12-1) vs Ralek Gracie (2-0)

En match helt i japansk tappning, Kazushi Sakuraba kallad "The Gracie Hunter" ska möta ännu en representant från familjen Gracie. Den här gången ger man den åldrande veteranen en beskedlig representant i form av Ralek Gracie som bara gått två matcher. Sakuraba var senast nära att förlora mot Zelg Galesic innan han mirakulös fick fatt på ett ben och vann via submission, den här gången bör det sluta med ännu enklare triumf för 40-åringen Sakuraba.

På galan deltar även norrmannen Joachim Hansen samt den gamle stjärnan Norifumi "KID" Yamamoto, läs mer om det hos MMABloggen.

MMA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!