1 av 6
- Foto: M-1 Global
2 av 6
- Foto: M-1 Global
3 av 6
- Foto: M-1 Global
4 av 6
- Foto: M-1 Global
5 av 6
- Foto: M-1 Global
6 av 6
- Foto: M-1 Global

Svenska MMA-vinster i helgen

Tre svenskar vann matcher ute i Europa under lördagen. En av dessa var UFC-veteranen David Bielkheden.


Helgen var minst sagt lyckad för svensk del då det blev tre matchvinster för svenska fighters ute i Europa.

David Bielkheden och Jani Lax gick båda matcher i Helsingfors då M-1 Selection besökte staden för en gala.

För den UFC-meriterade Bielkheden blev det en tuffare match än väntat mot ryssen Musa Khamanaev som tog matchen med en dags varsel då den ursprunglige motståndare hoppade av.

Khamanaev använde sin bakgrund i sambo till att ta ner Bielkheden tidigt, men i den andra ronden visade sig svenskens storleksövertag vara avgörande då han kunde vinna via slag på marken.

Matchen var Bielkhedens tredje raka sen han försvann ur UFC. Efter matchen var det en märkbart besviken Bielkheden som kommenterade vinsten i sin blogg. Men trots allt tog han en viktig seger.

För veteranen Lax som gjorde comeback efter nästa tre års frånvaro på grund av skador blev det en snabb seger mot Danny van Bergen. Svensken kunde tidigt sätta ett armlås och segern var hans.

För 32-åringen Lax som debuterade redan 1999 och var en av de första att gå matcher i Japan betydde segern att han visade att han fortfarande kan möta de bästa. Förhoppningvis går han match på hemmaplan i augusti då han är med och arrangerar den nystartade galan Vision Fighing Championship i Karlstad.

Jycken vann i Tjeckien

Helgens tredje svensk, Magnus Cedenblad gick match i Tjeckien för Heroes gate och tog där sin tredje raka seger genom att besegra Tomas Kuzela via teknisk knockout i den andra ronden.

Svensken har nu vunnit sex av nio matcher i karriären och verkar ha hittat den värdfulla stabilitet som han saknade tidigare.

/
/
/
M-1
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

1 timme sedan
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.