Onsdag 6 Jul
Stockholm

MMA-fighter dömd för uppmärksammat rån

Britten Lee Murray dömts till 10 års fängelse i Marocko för rekordrånet år 2006.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UFC-meriterade Lee Murray spåddes en lysande karriär innan upprepade problem med rättvisan kom i vägen för hans idrottande.

Nu har Murray som även har marockanskt medborgarskap dömts till 10 års fängelse i Marocko för att ha planerat det största rånet i Englands historia skriver BBC.

I februari 2006 rånade Murray och hans kumpaner en värdedepå i Kent tillhörande Securitas och kom över 53 miljoner pund.

Kort efter rånet flydde Murray till Marockos huvudstad Rabat där de levde lyxliv på bytet från rånet. Senare under året dömdes Murray dock till fängelse för bland annat droginnehav, men en dom i landets högsta domstol stoppade honom att utlämnas till England för rättegång där.

De övriga inblandade dömdes till långa fängelsestraff på upp till 15 år i höstas och nu har alltså Murray dömts att avtjäna sitt straff i Marocko.

32-åringen Murray gick sin sista match 2004 då han förlorade ett jämnt domslut mot den nuvarande UFC-mästaren Anderson Silva i Cage Rage.

Murray har gått en match UFC där han slog Jorge Rivera via submission. En misshandelsdom hindrade honom från att gå fler matcher i USA då han inte beviljades visum.

Murray ska även ha knockat Tito Ortiz utanför en bar i London år 2002 och med en tuff uppväxt bakom sig blev han omskriven som Englands nya stjärna.

Året efter mötet med Silva var han nära att dö efter att ha blivit knivhuggen utanför en nattklubb i London, det satte stopp för hans idrottskarriär.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.