Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liddell behöver vinna

- 12/06/2010, 18:29 -

Darryl Dyck

Den gamle mästaren gör sin första match på över ett år under nattens UFC 115. Med sig har han en bättre fysik än någonsin.

Det skulle ha varit Tito Ortiz som mötte Chuck LiddellUFC 115 men han tvingades operera en nackskada. Istället ställde Rich Franklin upp för UFC som alltid och tog matchen.

Det är två veteraner älskade av fansen som gör upp och för många känns det nog tungt att någon av de båda måste förlora. Liddell kommer till matchen med en förbättrad fysik, borta är ölmagen men det är nog inte det som gjort att han blivit utslagen två matcher i rad.

Den fruktade avslutaren Liddell har inte heller knockat någon sen han mötte Ortiz år 2006 och det är absolut en faktor. På papperet har han dock vad som krävs för att slå taktikern Franklin då han definitivt har de bättre händerna samt brottning nog att bestämma var matchen ska hållas.

Den före mellanviktaren Franklin är allsidig och har definitivt en mer varierad offensiv stående med sparkar och slag samt är fem år yngre än Liddell. Dock tog han matchen sent för att göra UFC en tjänst medan Liddell tränat som ett djur för att visa att han inte är slut som fighter, det talar för en seger för "The Ice Man" i comebacken. Det är dessutom svårt att glömma att Franklin blev knockad senast mot Vitor Belfort.

Trots det kan jag inte hjälpa att jag alltid gillat matteläraren Franklin lite extra och tror att han har fler matcher kvar i kroppen, därför hoppas jag på en taktisk seger för honom.

Texten är hämtad hos MMABloggen, där kan man läsa om de övriga matcherna på huvudkortet som är följande.

Pat Barry vs Mirko "Cro Cop" Filipovic

Ben Rothwell vs Gilbert Yvel

Rory MacDonald vs Carlos Condit

Paulo Thiago vs Martin Kampmann