1 av 3
- Foto: Esther Lin/Strikeforce
2 av 3
3 av 3
- Foto: Esther Lin/Strikeforce

Första svensken i Strikeforce

Mångsysslaren Marcus Kowal har bott många år i Los Angeles och ska i natt som första svensk gå match i Strikeforce.


Vid 33 års ålder ska Marcus Kowal göra debut i Strikeforce mot en motståndare vid namn Hugo Sandoval. Galan kallad ”Live” går natten till torsdag svensk tid i hans nya hemstad Los Angeles.

Anmärkningsvärt är att Kowal endast gått två MMA-matcher i karriären, han är dock långt ifrån en nybörjare. Sen 15 års ålder har Göteborgaren ägnat sig åt kampsport där han bland annat varit världsmästare i kickboxning samt vunnit titlar i amatörboxning.

Han även en meriterad utövare av krav maga där han är chef för för Krav Maga Worldwides högkvarter i Los Angeles. Som om inte det vore nog är Kowal också manager åt stjärnan Fabricio Werdum och dennes ”Werdum Fight Team”.

Hur känns det att debutera i Strikeforce?

- Det känns spännande att som första svensk få gå match i Strikeforce! Los Angels är ju "hemma" också, så det är roligt att få gå match här inför alla vänner och fans, säger Kowal till MMABloggen.

Kowal tävlar i bantamvikt, vilket är 62 kilo. Det är en division som Strikeforce normalt inte använder sig av, men för Kowal har man gjort ett undantag.

- Just nu finns det ingen titel i bantamvikt i Strikeforce så vi får se vad VD:n Scott Coker har i tankarna. Han gjorde ett undantag för att jag skulle kunna gå för dem nu, så vi får se om det blir en officiell division efter detta. Jag tar dagen som den kommer lite. Jag ger alltid 100%, så får man se vart det leder, säger Kowal.

Mexikansk stil

Kowal har tidigare bott i Mexico och säger att det har påverkat hans stil till att bli aggressiv och det är något han tror passar mot Sandoval.

- Jag vet lite om honom, han kommer ner från fjädervikt till bantamvikt för första gången. Jag har sett en av hans matcher och lite träning, så jag vet att han är mestadels en stående figher. Han har hyfsad boxning, en hård höger och är aggressiv, säger Kowal.

Läs en längre intervju med Marcus Kowal i MMABloggen. Där pratar han bland annat om andra svenska fighters samt hur det är att träna med tungviktaren Werdum.

På nattens gala möts Robbie Lawler och Renato "Babalu" Sobral i huvudmatchen, dessutom deltar namn som Mariuz Zaromskis och KJ Noons.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.