Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lakers NBA-mästare efter rysare

- 18/06/2010, 10:46 -
Los Angeles Lakers är NBA-mästare igen.

Los Angeles Lakers är NBA-mästare igen.

Mark J. Terrill/AP/SCANPIX

De låg under med 13 poäng. Men Los Angeles Lakers gav aldrig upp och kunde till slut vinna med 83-79.- Det här är definitivt den skönaste titeln av de fem jag har, sade lagets store stjärna, Kobe Bryant, direkt efter matchen.

LOS ANGELES. Los Angelses Lakers är NBA-mästare igen. Men det satt hårt inne när Boston Celtics besegrades i den sjunde finalen.

Drabbningen var länge jämn och det skulle dröja ända in till slutsekunderna innan matchen skulle avgöras. Lakers, som i den tredje quartern hämtade upp ett underläge med 13 poäng, vann till slut med 83-79.

- Det här är definitivt den skönaste titeln av de fem jag har. Och den vi fick slita hårdast för. Boston är ett ruggigt bra lag och gav oss inget gratis, sade Kobe Bryant, som utsågs till slutspelets viktigaste spelare och tog Bill Russell Award, direkt efter matchen.

Det var framför allt defensiven som utmärkte sig allra mest. Spelet var knappast särskilt publikfriande, även om det hettade till rejält i slutsekunderna.

Medan Bryant var blev stegade spanjoren Pau Gasol fram och satte ett flertal straffkast mot allra slutet av matchen, som till slut såg till att Lakers kunde knipa guldet inför sina hemmafans på Staples Center.

- Utan Gasol hade vi inte vunnit i kväll. Han var makalös, säger Bryant.

Lakers vann därmed mästerskapet för den 16:e gången i klubbens historia.