- Foto: wec.tv

WEC kom till Kanada

Natten till måndag avgjordes WEC 49 i Edmonton vilket var första gången organisationen höll en gala utanför USA.


I galans huvudmatch möttes lättviktarna Jamie Varner och Kamal Shalorus där en titelmatch stod på spel. Det hela fick dock ett snöpligt avslut då matchen dömdes lika och frågan är vem som nu får möta mästaren Ben Henderson i dennes nästa match.

Den obesegrade Shalorus valde att stå upp större delen av matchen trots sin brottningsbakgrund, där tog han poäng med låga sparkar med Varner använde en taktisk boxning för att undvika Shalorus tunga händer.

Det som blev avgörande var Shalorus felriktade sparkar som flera gånger träffade Varners skrev, till sist tog domaren en poäng från iraniern och det kan ha kostat honom segern.

Domarna oense

Domarresultatet skrevs till 29-27, 27-29 och 28-28 där de alltså fick en domarröst vardera, men då den tredje domaren dömde lika kunde ingen segrare utses.

Shalorus kunde även ha fråntagits ännu en poäng för en felriktad spark, men den gången friade domaren, det hade i så fall kunnat ge Varner segern.

I matchen verkar de båda ha brutit en hand vilket gör att det kan dröja innan de går match igen, men när de väl är rehabiliterade ligger ett andra möte nära till hands.

Se hela resultatet nedan, videos från galan finns hos MMABloggen.

Huvudkort

Jamie Varner mot Kamal Shalorus dömdes lika

Mark Hominick besegrade Yves Jabouin via TKO i rond 2

Josh Grispi besegrade L.C. Davis via teknisk submission i rond 1

Chris Horodecki besegrade Danny Downes via submission i rond 3

Eddie Wineland besegrade Will Campuzano via TKO i rond 1

Underkort

Will Kerr besegrade Karen Darabedyan via submission i rond 1

Wagnney Fabiano besegrade Frank Gomez via domslut

Eric Koch besegrade Bendy Casimir via submission i rond 1

Diego Nunes besegrade Rafael Assuncao via delat domslut

Chris Cariaso besegrade Rafael Rebello via domslut

Renan Barao besegrade Anthony Leone via submission i rond 3

/
/
/
WEC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

3 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.