1 av 3
- Foto: Jeff Chiu
2 av 3
- Foto: Jeff Chiu
3 av 3
- Foto: Jeff Chiu

Fedor mot Werdum avgjord

Fedor Emelianenko mötte i natt Fabricio Werdum för Strikeforce i San Jose. Världens bästa kvinnliga fighter försvarade även sitt bälte.


Strikeforce hade döpt galan till "Fedor vs Werdum" då deras superstjärna Fedor Emelianenko för andra gången skulle gå match i organisationen.

Matchen föregicks av utdragna förhandlingar med M-1 Global som företräder ryssen men till slut hade de kommit överens. Galan sändes dock inte på TV-jätten CBS utan på den mindre kanalen Showtime.

Emelianenko ställdes mot Fabricio Werdum, en mycket meriterad utövare av brasiliansk ju-jutsu som både vunnit VM samt den prestigefyllda turneringen ADCC.

Submission gav segern

Det började bra för Emelianenko som i en inledande slagväxling fick ner Werdum på rygg där han fortsatte att slå mot den stora brassen.

Denne hotade dock med sina långa ben och ville nå ett läge för submission, men Fedor kunde undvika de inledande attackerna.

I nästa läge lyckas Werdum låsa in en triangel där han omväxlande jobbade mot en strypning samt ett armlås, Emelianenko rörde sig hela tiden för att ta sig ur men låset sitter för djupt.

Efter en dryg minut av den första ronden tvingas Fedor att ge upp och en överlycklig Werdum har gjort det ingen trodde han skulle göra. Han har slagit mannen som setts som världens bästa tungviktare under många år och det på bara en minut.

Se matchen hos MMABloggen.

Cyborg försvarade titeln

Få gav Jan Finney en chans mot suveräne Cristiane "Cyborg" Santos och de visade sig ha rätt i sin analys inför matchen. Den urstarke Santos bombarderade Finney med tunga slag i den inledande ronden och fick hela tre nedslagningar innan de första fem minuterna var över.

I rond nummer två var leken över då Santos fortsatte på samma sätt och vann via teknisk knockout. Frågan är vem som kan hota mästarinnan som i och med segern vunnit tio raka matcher

Le fick revanch

När de möttes förra gången dominerade Cung Le i stort sett hela matchen innan han i den sista ronden gjorde ett misstag och blev utslagen av den alltid lika tuffe Scott Smith.

Den här gången ville Le inte göra samma misstag.

Efter en något trevande inledning där Smith tilläts vara den som pressade hittade Le sin rytm mot slutet av rond ett och kunde skaka Smith med flera kombinationer.

I rond två lät Le inte Smith ens vara med i matchen. Han fullkomligen utklassade sin motståndare med sina slagkombinationer och när den gamle världsmästaren i shanshou träffade perfekt med en snurrspark i Smiths sida gick denne ner och Le följde upp på marken innan domaren bröt.

Resultat

Fabricio Werdum besegrade Fedor Emelianenko via submission i rond 1

Cung Le besegrade Scott Smith via KO i rond 2

Cristiane "Cyborg" Santos besegrade Jan Finney via TKO i rond 2

Josh Thomson besegrade Pat Healy via submission i rond 3

/
/
/
/
/
MMA
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Sverige varnar för pånyttfött Italien

DIF-kaptenens missnöje: "Allt annat än godkänt"

0–2 mot AIK och 1–2 mot Värnamo. Djurgården har det tungt i allsvenskan. Det är allt annat än godkänt, säger lagkapten Magnus Eriksson om derbyförlusten.

Hedwall efter dramat: "Kunde det sluta bättre?"

Europa behåller Solheim Cup-bucklan efter en riktig rysaravslutning. Caroline Hedwall var en av de stora hjältarna när mötet med USA slutade 14–14. En helt fantastisk känsla, säger hon.

Frölunda vann historisk SDHL-premiär

En historisk premiär. Då vann nykomlingen Frölunda med 3–2 efter ett sudden death-avgörande.

AIK:s derbyhjälte: "En otrolig känsla"

Friends arena blev till slut en enda stor AIK-fest. I fokus: derbysegern och Ioannis Pittas. Det här kommer jag att minnas länge, säger tvåmålsskytten efter 2–0 mot Djurgården.

Skandalscener i nederländska stormatchen

1 timme sedan
Den nederländska stormatchen mellan Ajax och Feyenoord kommer inte att spelas klart.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.