Söndag 9 Maj
Stockholm

Brock Lesnars nästa motståndare klar

1 av 2
2 av 2

Tungviktsmästaren ställs mot den obesegrade Cain Velasquez i nästa match. Matchen kan bli av redan i september.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en mirakulös vändning kunde Brock Lesnar strypa ut Shane Carwin natten till söndag svensk tid under UFC 116. I och med segern är den förre wrestlingstjärnan och collegebrottaren ensam mästare i UFC, han får dock inte njuta länge av segern utan nästa motståndare är redan utsedd.

Nästa utmanare blir den obesegrade Cain Velasquez som precis som Lesnar och Carwin har en bakgrund i brottning, men särskilt många fler likheter har han inte med dem.

Velasquez är förvisso en meriterad brottare men väger ungefär 10 kilo mindre än både Lesnar och Carwin.

27-åringen från Kalifornien har dock gått fram som en ångvält i UFC och har vunnit sex matcher i organisationen, senast mot storstjärnan Antonio Rodrigo Nogueira.

Att Velasquez har bra händer visade han inte minst i sin senaste match då han blev den förste att slå ut Nogueira under dennes elva år långa karriär. Frågan är dock om han har kraft nog att göra om det Carwin gjorde i helgen.

Match i september en möjlighet

Enligt en rapport från MMAJunkie var förhoppningen från UFC att vinnaren i helgens titelmatch skulle kunna möta Velasquez på UFC 119 som väntas gå den 25 september i Indianapolis.

Trots alla slag Lesnar träffades av i den första ronden i helgens match sa han på presskonferensen efteråt att han inte ådragit sig några allvarliga skador, något som öppnar för att en match i september kan bli verklighet.

Lesnars representanter väntas diskutera möjligheten med UFC under helgen för att komma fram till ett beslut.

Blir matchen inte av i september är den planerad till senare under hösten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela