- Foto: shaolinkungfu.se

Årets mästare vill ta guld i Peking

Björn Kjöllerström säger sig vara bättre än någonsin inför Sportaccord Combat Games. Men egentligen hade han tänkt sluta förra året.


Den 28 augusti startar Sportaccord Combat Games i Peking, en tävling som samlat tretton olika idrotter och beskrivits som ett OS för kampsport.

I kickboxning representeras Sverige av Björn Kjöllerström som tävlar i 71 kilo, ett uppdrag han är stolt över.

- Att få representera Sverige känns alltid som en ära även om det var många år sedan jag gjorde det första gången, säger Kjöllerström till Nyheter24.

30-åringen Kjöllerström, utbildad civilingenjör och civilekonom, representerar Södermalms Shaolin och har tävlat i stort sett alla stående kampsporter som finns. Resultatet är massvis med medaljer under en tolv år lång karriär.

I mars i år vann Kjöllerström pris som årets mästare på Kampsportsgalan 2010 för sitt fantastiska fjolår där han blev världsmästare för organisationen WTKA, både i K-1 och thaiboxning, samt vann SM i kung fu samt kickboxning.

I år har framgångarna fortsatt med SM-guld i kickboxning samt thaiboxning, i Peking kan det blir ännu en medalj.

”Jag skulle ångra mig om jag slutade nu”

Förra året var tänkt att bli hans sista som aktiv men efter alla framgångar sen tävlingscomebacken för två år sedan kände Björn sig tvungen att fortsätta.

- Att sluta med något som man tycker om är alltid svårt. Att sluta med något när man känner att man är bättre än vad man någonsin varit går inte, förklarar Kjöllerström.

Något Björn skulle vilja avsluta karriären med är en match i K-1, men inte ens det kan helt säkert hålla honom borta.

- Jag vill tävla i K-1 i Stockholm en gång till innan jag drar mig tillbaka, jag hoppas verkligen att jag blir inbjuden till galan den 27 november. Efter det kanske jag slutar men om jag fortfarande har lika kul som jag har nu så slutar jag inte.

Vill ha guld i Peking

Inför tävlingarna i Peking är det guld som gäller, en självklar målsättning menar han.

- Att inte ha guld som målsättning i en kampsportstävling är alltid en felaktig inställning enligt mig. Visst kommer jag vara nöjd med att bara få åka dit och tävla med världens bästa kampsportare, men jag kommer även att försöka vinna varje match.

Han ser dock fram emot tävlingarna även som åskådare då flera internationella stjärnor som Aleksander Emelianenko och Artur Kyshenko finns i deltagarlistorna.

- Jag kommer naturligtvis inte att träffa alla men jag hoppas att kunna se en match med någon av dessa välkända proffs som har valt att ställa upp i en tävling utan prispengar, säger han.

”Jag tävlar nästan i allt jag gör”

Tävlingsviljan säger han sig alltid ha haft och redan efter två månaders träning gjorde han sin första tävling. Viljan att vinna genomsyrar även hela Björns liv.

- Jag tävlar nästan i allt jag gör och hatar att förlora. Det gäller allt från kampsport till TV-spel samt även när det gäller när jag cyklar till kontoret varje dag.

Räkna med att Björn inte tänker förlora i Peking heller.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.