Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya vuvuzelahorder hotar - Sydafrika ansöker om OS 2020

- 14/07/2010, 11:28 -
Alla gillar vuvuzelor.
1 av 4

Alla gillar vuvuzelor.

Ta två!
2 av 4

Ta två!

Sydafrika ansöker om OS 2020. Se upp för vuvuzelorna.
3 av 4

Sydafrika ansöker om OS 2020. Se upp för vuvuzelorna.

Galna vuvuzelamänniskor.
4 av 4

Galna vuvuzelamänniskor.

För första gången någonsin kan ett afrikansk land komma arrangera de olympiska spelen. Sydafrika ansöker nämligen om OS 2020, vilket innebär att en ny vuvuzelaattack kan komma.

JOHANNESBURG. VM i all ära, men vuvuzelorna var kanske inte det bästa som har hänt fotbollsvärlden. För er idrottsintresserade som trodde att ni aldrig mer skulle få höra de så uppmärksammade blåsinstrumenten igen bör dock vara rädda - Sydafrika ansöker nämligen om att få arrangera OS 2020.

– Vår intention är att presentera en stad i världsklass kapabel till att arrangera Afrikas första olympiska spel 2020, meddelade Tubby Reddy, vd för Sydafrikas olympiska kommitté, SASCOC.

Sydafrikas ansökan har redan accepterats av det internationella olympiska kommitténs ordförande Jacques Rogge, som dessutom säger att han ser fram emot att se ett afrikanskt land arrangera OS.