Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Froch mot Abraham i Monaco

- 17/07/2010, 13:48 -
1 av 2

SIMON DAWSON/SCANPIX

2 av 2

Markus Schreiber/AP

Efter långa förhandlingar uppges mötet nu bli av i det lilla furstendömet.

I nästa omgång av turneringen Super Six, där världens bästa mellanviktare gör upp om stora prispengar samt titlarna i WBA och WBC, ska britten Carl Froch ställas mot tysken Arthur Abraham.

Matchen är planerad till den andra okober men länge har de bådas representanter tvistat om var matchen ska gå av stapeln.

Ingen av boxarna har velat mötas på sin motståndares hemmaplan men nu uppger dansk media att de kommit överens om att mötas i Monaco.

Det gör att de båda kommer att ha ungefär lika långt hem till Nottingham respektive Berlin.

Båda behöver vinna

Båda två är i behov av en seger när de nu är dags för den tredje rundan av den prestigefyllda turneringen då de förlorade  sina senaste matcher.

Froch åkte på karriärens första förlust mot dansken Mikkel Kessler i Danmark och förlorade då också sitt bälte i WBC. Medan Abraham diskades i matchen mot Andre Dirrell för att ha slagit mot liggande motståndare.

Efter att alla matcher  den tredje omgången genomförts kommer fyra boxare göra upp i semifinaler som väntas bli av i början på 2011.

Av de sex boxarna i turneringen är det endast Andre Ward som i nuläget är klar för semifinal.

I turneringen ger en knockoutseger tre poäng medan vinst genom domarsiffror genererar två poäng. För ett lika resultat belönas boxarna med en poäng vardera.