Söndag 13 Jun
Stockholm

DREAM deklarerar krig mot UFC

1 av 2
2 av 2

Företaget bakom K-1 och DREAM sluter avtal med kinesiska investerare och säger sig vilja gå på offensiven mot UFC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fighting and Entertainment Group (FEG) är bolaget bakom kampsportsorganisationerna K-1 och DREAM och har nu knutit till sig en viktig affärspartner.

Under en presskonferens tidigare i veckan tillkännagav man att företaget inlett ett samarbete med de kineniska investeringsbolaget Puji Capital.

Det sätter stopp för ryktena om att bolaget skulle säljas och kan enligt vissa indikationer öka dess värde med upp till 200 miljoner dollar.

Under presskonferensen kom det fram att FEG kommer att fortsätta driva K-1 och DREAM som vanligt medan Puji Capital ska jobba för att få in ännu mer pengar samt öka företagets marknadsvärde internationellt.

Kriget mot UFC

Japan var det självklara centrumet för världens kampsport vid 2000-talets början och MMA-organisationen PRIDE sågs som världens bästa. Sen dess har både tittarsiffror och investeringar minskat till fördel för USA och inte minst UFC, en utveckling som FEG säger sig vilja bryta.

- Det här är en krigsförklaring mot UFC och UFC. Vi vill ta över världen från Asien. När K-1 och PRIDE konkurrerade fanns 80% av marknaden för världens kampsport i Japan. Nu är det helt motsatt med bara 20% av marknaden här. Vi var oroade över att Japan skulle hamna på efterkälken om vi lät det fortsätta och det är oacceptabelt. Vi behövde ändra vår affärsmodell, säger Sadaharu Tanikawa, VD för K-1.

Det återstår att se om det nya samarbetet klarar av att utmana den amerikanska dominansen.

/
/
K-1
/
/
MMA
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Japansk supermatch