Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jake Shields till UFC

- 20/07/2010, 09:47 -

mmajunkie.com

Amerikanen lämnar Strikeforce och sitt mästarbälte för UFC. Första motståndare blir Martin Kampmann.

Det har länge varit klart att Jake Shields velat lämna Strikeforce för konkurrenten UFC. Nu har organisationen presenterat stjärnan som sitt senaste nyförvärv.

- Jag har mer eller mindre varit överallt och även varit mästare överallt, förutom UFC och det finns ingen organisation som UFC, säger Shields i ett pressmeddelande.

31-åringen som representerar Cesar Gracies jiu-jitsu har under sin elva år långa karriär mött många av världens bästa, utan att få chansen i UFC.

Mästare har han varit i bland annat EliteXC samt senast Strikeforce, där var han till och med med mästare i mellanvikt vilket inte är hans ordinarie viktklass. Det hindrade dock inte Shields från att slå Dan Henderson i en titelmatch vilket var hans fjortonde seger i rad.

Danskt motstånd

Debuten för Shields kommer att ske på UFC 121 den 23 oktober och enligt honom själv kommer dansken Martin Kampmann stå för motståndet.

Kampmann slog senast Paulo Thiago i övertygande stil och har vunnit åtta av sina tio matcher i UFC.

Huvudmatch för UFC 121 blir mötet mellan Brock Lesnar och Cain Velasquez.