Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norsk friidrottare fast för dopning

Tysse (t.h) och hans advokat (t.v)
1 av 1

Tysse (t.h) och hans advokat (t.v)

FAKISMIL FRÅN VG

Sport | 20/07/2010 18:58

Gångaren Erik Tysse åkte fast för doping och är nu avstängd. Norrmannen åkte fast för bloddopning – men hävdar att han är oskyldig.– Erik är helt säker på att han är ren, säger hans advokat.

NORGE. Den norska gångaren Erik Tysse har åkt fast för dopning. Svaren kom från en tävling i Sesto San Giovanni i Italien. Det stod klart att testat innehöll Cera, vilket är bloddopning. Efter det positiva testat har han stängts av – men förnekar att han tagit det otillåtna preparatet.

– Erik är helt säker på att han är ren. Han har inte dopat sig och han har hamnat i en högst beklaglig situation. Detta är han oskyldig till, säger hans advokat enligt VG.

– Jag kommer att kämpa och kämpa tills jag blir friad. Sanningen kommer alltid fram och det ska den göra oavsett hur lång tid det tar, säger Tysse.

I och med att han är avstängd så missar han nu EM i Barcelona som börjar nästa vecka.

– Det känns som att världen rasar samman. Och när jag vet att jag inte har gjort något fel är det svårt att veta var man ska börja, säger han.