Publiken stirrar lika intensivt som spelaren
1 av 2
Publiken stirrar lika intensivt som spelaren - Foto: NIKLAS LARSSON/AP/SCANPIX
En av tourens mest välbesökta tävlingar
2 av 2
En av tourens mest välbesökta tävlingar - Foto: OLA TORKELSSON/AP/SCANPIX

Scandinavian Masters förlorar besökare

Scandinavian Masters tappar än fler besökare. Presschefen skyller på att tävlingen har blivit flyttad till semestermånad.


BRO. I dag inleds den svenska Europa Tour-tävlingen på Bro Hof. Tävlingen är den 38:e i ordningen och spelas utanför Bro i Uppland. Scandinavian Masters är fortfarande en av de tävlingar på den europeiska touren som har minst vinstpengar. Något de backar upp med väldigt bra publik.

– Jag tror att det kan bero på att tävlingen ligger där den ligger i tiden. Många är på semester och är utomlands och liknande. Vi hade räknat med att många skulle vilja besöka den nya anläggningen på Bro Hof slott, säger Olsson.

Mats Olsson, presschef för Scandinavian Masters bekräftar att de räknar med  80.000 besökare under veckan. Vilket är betydligt färre än när tävlingen hölls på Barsebäck G&CC, då drygt 100.000 besökare samlades för att se europaeliten.

Något intressant är att den dagen med flest besökare är lördagen och inte söndagen då allt avgörs. Det kan säkert bero på att folk kan njuta mer av golfen när de samtidigt inte behöver skämmas över ett par glas sherry.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.