Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Scandinavian Masters förlorar besökare

Publiken stirrar lika intensivt som spelaren
1 av 2

Publiken stirrar lika intensivt som spelaren

NIKLAS LARSSON/AP/SCANPIX

En av tourens mest välbesökta tävlingar
2 av 2

En av tourens mest välbesökta tävlingar

OLA TORKELSSON/AP/SCANPIX

Sport | 22/07/2010 16:43

Scandinavian Masters tappar än fler besökare. Presschefen skyller på att tävlingen har blivit flyttad till semestermånad.

BRO. I dag inleds den svenska Europa Tour-tävlingen på Bro Hof. Tävlingen är den 38:e i ordningen och spelas utanför Bro i Uppland. Scandinavian Masters är fortfarande en av de tävlingar på den europeiska touren som har minst vinstpengar. Något de backar upp med väldigt bra publik.

– Jag tror att det kan bero på att tävlingen ligger där den ligger i tiden. Många är på semester och är utomlands och liknande. Vi hade räknat med att många skulle vilja besöka den nya anläggningen på Bro Hof slott, säger Olsson.

Mats Olsson, presschef för Scandinavian Masters bekräftar att de räknar med  80.000 besökare under veckan. Vilket är betydligt färre än när tävlingen hölls på Barsebäck G&CC, då drygt 100.000 besökare samlades för att se europaeliten.

Något intressant är att den dagen med flest besökare är lördagen och inte söndagen då allt avgörs. Det kan säkert bero på att folk kan njuta mer av golfen när de samtidigt inte behöver skämmas över ett par glas sherry.