Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schumachers fiaskostämpel i Tyskland

Schumacher under allt mer press.
1 av 1

Schumacher under allt mer press.

Matthias Schrader/AP/SCANPIX

Sport | 24/07/2010 22:27

Michael Schumacher har förlorat mer på comebacken än han vunnit. Han har inte bara förlorat respekten, utan börjar även tappa de tyska fansen.

HOCKENHEIM.

– Om han inte får upp farten snart så kommer många säga att han inte skulle ha återvänt överhuvudtaget, säger Michael Schmidt till BBC, journalist för tyska Auto Motor und Sport.

Michael Schumacher, kanske en av Formel 1:s bästa förare genom tiderna har totalfloppat under sin comeback. Nu har cirkusen kommit till Tyskland och frågan är om den sjufaldige världsmästaren kan vända den horribla säsongen med en bra tävling på Hockenheimbanan.

– Det finns en stor risk att han skadar hela sitt rykte om han rycker upp sig. Folk ser bara resultaten, fortsätter Schmidt.

Inför tävlingen har Schumacher satsat stort på personlig merchandise, där han enligt BBC bland annat säljer t-shirt med sloganen "Comeback - his biggest challenge".

41-åringen som kör för Mercedes ligger för närvarande 109 poäng bakom ledaren Lewis Hamilton efter hälften av säsongen, vilket endast kan kallas för praktfiasko. De tyska fansen älskar fortfarande legendaren, men de börjar se bekymmer med den värdelösa säsongen.