Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kontrovers under tyska Grand Prix

En tydligt besviken Massa på andraplats.
1 av 2

En tydligt besviken Massa på andraplats.

Martin Meissner/AP/SCANPIX

Redan i inledningen av loppet tog Ferrari taktpinnen.
2 av 2

Redan i inledningen av loppet tog Ferrari taktpinnen.

Matthias Schrader/AP/SCANPIX

Sport | 25/07/2010 16:39

Ferrari tar in på konkurrenterna under det tyska Grand Prix, men efterspelet kommer mest att handla om ett kontroversiellt beslut från det italienska stallet.

HOCKENHEIM. Det blev en dubbelseger för Ferrari i dagens Formel 1-lopp på tyska Hockenheim-banan. Det fanns dock en del kontroversiella aspekter till segern. Enligt BBC blev Felipe Massa tillsagd över internradion att sakta ned och låta Fernando Alonso att pasera, och på podiumet efter loppet kunde man klart och tydligt se en nedstämnd silvermedaljör.

– Jag behöver inte säga något om det där, säger Massa på presskonferensen efter loppet.

Den förre detta Formel 1-föraren David Coulthard menade att man skulle behöva se över vissa regler, precis som med fotbollens målkamrer måste det till annorlunda regler för dessa situationer. En sak är säker, den här diskussionen kommer att fortsätta även efter säsongen.

Sebastian Vettel blev första tysk i mål på en tredjeplats efter att ha tappat direkt i starten och blivit omkörd av de två Ferrari-förarna. Även om Michael Schumacher startade bra slutade han till slut på en niondeplats och blev därför endast tredje tysk efter att Nico Rosberg kommit åtta.

McLaren tappade mark i både förar-VM och i kontruktörsligan. Lewis Hamilton slutade på fjärde plats med Jenson Button precis bakom på femte plats.

Nästa lopp körs i Ungern den första augusti och det återstår att se hur mycket diskussion som kommer att läggas på det kontroversiella beslutet från Ferrari-stalet. Skandal eller ej, denna dubbelseger ger Ferrari betydligt bättre förutsättningar att fortsätta attackera Red Bull och McLaren.