Fredag 3 Dec
Stockholm

Klüft: "Jag är ingen landsförrädare"

Carolina Klüft, friidrott
Carolina Klüft har tröttnat på att försvara sig. Foto: BILDBYRÅN

Carolina Klüft har tröttnat på sina belackare.– Jag är trött på att behöva försvara mig för den jag är, säger den finalklara stjärnan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Efter mycket strul kunde Carolina Klüft äntligen säkra en finalplats i längdhopp. Men trots det är det ändå många som menar att hon aldrig borde ha följt med till Barcelona - något som den 27-åriga stjärnan inte riktigt kan förstå.

– Jag har inget att säga till dem. Jag vill bara fokusera på mitt och köra mitt race. Man får tycka vad man vill, det är ett fritt land vi lever i. Men det enda jag kan säga är att jag är trött på att försvara mig. Jag har inte begått något brott, jag har inte fuskat, inte gjort någon annan illa. Jag har inte utsatt Sverige för något landsförräderi. Jag är trött på att behöva försvara mig för den jag är. Nu är jag här och är i en EM-final. Like it or not, säger hon till Aftonbladet.

Nu är det dags för Klüft att återigen stega fram och hoppa för en medalj.

– Det är en stor bonus att vara där. Det kommer att bli en oerhört tuff final, men jag ska bara in där och ta vara på alla mina erfarenheter och hoppa så långt som möjligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Svenskar i final