Tisdag 29 Nov
Stockholm

Thörnblad klar för EM-final

Thörnblad är klar för EM-final.
1 av 2
Thörnblad är klar för EM-final. Foto: David J. Philipp/AP/SCANPIX
2 av 2
. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Linus Thörnblad började kvalet lovande och var länge felfri. Men på rev två gånger på höjden 2,26 – innan han klarade det i sista försöket.– Det gick bra. Men ett kval är alltid tufft, säger Thörnblad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Linus Thörnblad inledde kvalet mycket bra och var länge felfri. På 2,26 rev han två gånger innan han i det sista försöket fick se ribban ligga kvar.

Kvalgränsen var på 2,28 men eftersom att det bara var nio som klarade 2,26 avbröts kvalet. Därmed slutar han på en sjundeplats. Även om Lundpågen inte hade klarat höjden 2,26 hade han gått till final eftersom han hade varit felfri fram till 2,23.

– Det gick bra. Men ett kval är alltid tufft. Mellan 2.23 och 2.26 var det nästan en timme. Det tar för lång tid och det blir ingen rytm i det. Men det löste sig ändå, säger Thörnblad till TV4 och fortsätter:

– Alla som var med och hoppade från höger håll hade tuff vind, det är det värsta som finns. De som hoppade från vänster hade ju guldförutsättningar. Det var därför många som hoppar från höger rev i dag. Det var ett långt kval med många tuffa vindar, så det var slitsamt.

Ryssen Ivan Ukhov var den enda som tog sig igenom kvalet helt felfri. Sedan förra mästerskapet saknas alla tre medaljörerna. Jaroslav Rybakov har tackat nej, Kyriacos Ioannou, som slutade tvåa, är skadad och Raul Spank inte tog sig vidare från kvalen i Tyskland.

På torsdag klockan 18:30 börjar finalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.