Button orsaken till "Schumis" flopp

- 28/07/2010, 14:37 -
1 av 3

Matthias Schrader/AP/SCANPIX

2 av 3

Matthias Schrader/AP/SCANPIX

3 av 3

Michael Probst/AP/SCANPIX

Jenson Button är den alla Michael Schumacher-fans ska vara arga på. Det är nämligen hans fel att der meste mästaren har floppat rejält.

Michael Schumacher har knappast imponerat i sin comeback. Den meste världsmästaren pratade om guldet och det var många som hade räknat med en megasuccé.

Men det har inte riktigt lossnat för honom med sin nya Mercedes Brawn-bil - något som den regerande världsmästaren och "Schumis" företrädare i Brawn, Jenson Button, tar på sig.

– Michael Schumacher vill ha en bil som överstyr och som följer honom direkt. Men Mercedesen understyr extremt mycket. Det har alltid varit så i det teamet eftersom jag gärna vill ha det så, säger Button till tyska Sport Bild.

"Kommer se den gamle Michael igen"

Button var länge med i Brawn och hade stort inflytande och bilen har utformats efter hans krav. Något som kan ha kostat "Schumi" succén.

– Beslutet om hans comeback kom riktigt sent. Den grundläggande karaktären på den aktuella Mercedesen var klar redan långt innan han skrev på, säger Jenson Button, som inte tycker att man ska räkna ut Schumascher till nästa säsong.

– Det är bara en tidsfråga till dess att han är med och slåss om segrar igen. Senast 2011 k kommer vi att se den gamle Michael igen.