1 av 2
- Foto: Anders WIklund/SCANPIX
Klüfts EM tog slut i finalen.
2 av 2
Klüfts EM tog slut i finalen. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

EM över för Klüft – utslagen efter övertramp

Carolina Klüft har gjort sitt i EM i Barcelona. I längdhoppsfinalen blev svenskan utslagen efter att ha trampat över i det sista och avgörande hoppet.– Jag är besviken så klart, säger Klüft till TV4.


BARCELONA. Carolina Klüft har haft en skadefylld säsong men tog sig överraskande till final i EM i Barcelona. Det gjorde hon tack vare ett nytt årsbästa på 6,62 – vilket gav henne den sista och tolfte platsen i finalen.

Längdhopperskan fick dock bara hoppa tre gånger i finalen. På det första hoppet noterades hon för 6,28 medan i det andra hoppet blev det 6,33. Inför det tredje hoppet krävdes det 6,48 för att ta sig in bland de åtta bästa för att få hoppa fler hopp. 27-åringen laddade och fick till ett bra hopp – men trampade över. Därmed är EM över för svenskan.

- Jag är besviken så klart. Inte kul att inte kunna hoppa bra. Jag hade ingen power i benen. Det är väl beviset på att man inte tränat. Jag hade gjort av med det mesta krutet i går, säger Klüft till TV4.

– Med lite distans kommer jag vara jättenöjd. Att jag tagit mig tillbaka från den svåra skadan jag haft. Det kommer ge mig en kick inför träningen i höst.

Svenskan slutade elva och vann tävlingen gjorde Ineta Radevica från Lettland på 6,92. Nadie Gomes noterades för samma resultat, men hade sämre andrahopp. Trea kom ryskan Olga Kucherenko.

/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.