Måndag 6 Dec
Stockholm

EM över för Klüft – utslagen efter övertramp

1 av 2
Klüfts EM tog slut i finalen.
2 av 2
Klüfts EM tog slut i finalen. Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Carolina Klüft har gjort sitt i EM i Barcelona. I längdhoppsfinalen blev svenskan utslagen efter att ha trampat över i det sista och avgörande hoppet.– Jag är besviken så klart, säger Klüft till TV4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Carolina Klüft har haft en skadefylld säsong men tog sig överraskande till final i EM i Barcelona. Det gjorde hon tack vare ett nytt årsbästa på 6,62 – vilket gav henne den sista och tolfte platsen i finalen.

Längdhopperskan fick dock bara hoppa tre gånger i finalen. På det första hoppet noterades hon för 6,28 medan i det andra hoppet blev det 6,33. Inför det tredje hoppet krävdes det 6,48 för att ta sig in bland de åtta bästa för att få hoppa fler hopp. 27-åringen laddade och fick till ett bra hopp – men trampade över. Därmed är EM över för svenskan.

- Jag är besviken så klart. Inte kul att inte kunna hoppa bra. Jag hade ingen power i benen. Det är väl beviset på att man inte tränat. Jag hade gjort av med det mesta krutet i går, säger Klüft till TV4.

– Med lite distans kommer jag vara jättenöjd. Att jag tagit mig tillbaka från den svåra skadan jag haft. Det kommer ge mig en kick inför träningen i höst.

Svenskan slutade elva och vann tävlingen gjorde Ineta Radevica från Lettland på 6,92. Nadie Gomes noterades för samma resultat, men hade sämre andrahopp. Trea kom ryskan Olga Kucherenko.

Kommentera
Kopiera länk
Dela