Nicklas Wiberg har drabbats av vätskebrist.
1 av 2
Nicklas Wiberg har drabbats av vätskebrist. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Svensken tvingas avbryta tiokampen.
2 av 2
Svensken tvingas avbryta tiokampen. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Medaljhoppets bakslag - tvingas avbryta tiokampen

Det svenska medaljhoppet Nicklas Wiber tvingas avbryta tiokampen. Han har drabbats av vätskebrist.– Han hade ont i magen och kände sig yr. Vi försökte åka ut till arenan och se om det skulle gå över, men det gick inte. Det kom bara tillbaka upp, säger landslagsläkaren Thomas Eriksson.


BARCELONA. Nicklas Wiberg imponerade stort den första dagan och låg åtta i tiokampen med 4 197 poäng. Men nu tvingas det svenska medaljhoppet att hoppa av. Han har drabbats av vätskebrist.

– Han hade ont i magen och kände sig yr. Vi försökte åka ut till arenan och se om det skulle gå över, men det gick inte. Det kom bara tillbaka upp. Det var ett tecken på intorkning, att han inte fått i sig tillräckligt med vätska. Han har ätit samma mat som oss andra, så jag tror inte att det är matförgiftning, säger landslagsläkaren Thomas Eriksson, som menar att det var ren otur att Wiberg drabbades.

"Visade inga tecken på problem"

Den 25-årige svensken gjorde det bra i de fem första grenarna i tiokampen. Men mot slutet började hans vänstra bakdel krampa - och nu har han alltså drabbats av vätskebrist. Något som kom som en dålig överraskning, minst sagt.

– Han visade i går inga tecken på att han hade intorkningsproblem. Det var under natten det kom, säger Eriksson.

Landslagsläkaren berättar dock att Wiberg mår bra nu och att han inte längre är illamående.

– Han är helt okej. Visst, han är besviken att han inte kan fortsätta eftersom han känner att hade god chans på medalj. Men det som är bra med Nicklas är att han alltid tar hälsan i första hand, han tar inga risker.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!