Torsdag 6 Okt
Stockholm

Silver för Emma Green

Emma Green vinner silver i friidrotts-EM.
1 av 2
Emma Green vinner silver i friidrotts-EM. Foto: ANDERS WIKLUND/ SCANPIX
Emma Green på ärevarv efter silvermedaljen.
2 av 2
Emma Green på ärevarv efter silvermedaljen. Foto: ANDERS WIKLUND/ SCANPIX /

Emma Green gör succé i friidrotts-EM och tar Sveriges första medalj i mästerskapet. Hon gör det genom att flyga över 1,97, ha problem med 1,99 och sedan klara 2,01 på första försöket.– Jag trodde inte ens att jag skuille komma hit, säger en överlycklig Green.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Emma Green tar ett hedrande silver i friidrotts-EM, vilket även betyder Sveriges första medalj under mästerskapet i Barcelona.

Det var en väldigt spännande tävling där tyskan Ariane Friedrich hade ledningen en bit in i tävlingen innan kroaten Blanka Vlasic kom igång på allvar.

– Jag är grymt nöjd med att ta en medalj överhuvudtaget. Jag trodde inte ens att jag skulle komma hit, säger Emma till Tv4.

Emma flög över 1,97 meter i vad som närmast kan beskrivas som ett superhopp - men det skulle bli bättre. Efter att ha haft problem på 1,99 klarade hon sedan två hopp i rad - 1,99 på sista försöket, för att sedan klara 2,01 på första. Ribban darrade efter hon landat men turligt nog låg den kvar och hoppet gav sedan Green sin bästa placering någonsin.

– Jag gör det här för min skull och tidigare har jag tänkt väldigt mycket på vad alla skulle tycka, tänka och skriva om mig. Men äntligen har jag hittat känslan av att göra det här för min egen skull, berättar silvermedaljören.

25-åringen tar nu sin andra mästerskapsmedalj på senior nivå. Guldet gick till Blanka Vlasic och bronset tog Ariane Friedrich.

– Det var verkligen ett drömhopp när jag flög över 1,97, men jag kände att jag kunde mer, sen var det riktigt skönt att få ta 2,01 också., säger Green till Tv4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Sverige vann enkelt – klart för kvartsfinal

Publicerades: 2 timmar sedan

Guide: Värt att veta inför NHL-säsongen

Publicerades: 3 timmar sedan

Efter storförlusten – Lopetegui sparkas

Publicerades: igår 23:51

Hete Haaland slog till igen – sänkte FCK

Publicerades: igår 23:06

Mardrömssekunder sänkte Karlskoga

Publicerades: igår 21:45

Harts felpass gav Leipzig första segern

Publicerades: igår 20:51

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.