Emma Green vinner silver i friidrotts-EM.
1 av 2
Emma Green vinner silver i friidrotts-EM. - Foto: ANDERS WIKLUND/ SCANPIX
Emma Green på ärevarv efter silvermedaljen.
2 av 2
Emma Green på ärevarv efter silvermedaljen. - Foto: ANDERS WIKLUND/ SCANPIX /

Silver för Emma Green

Emma Green gör succé i friidrotts-EM och tar Sveriges första medalj i mästerskapet. Hon gör det genom att flyga över 1,97, ha problem med 1,99 och sedan klara 2,01 på första försöket.– Jag trodde inte ens att jag skuille komma hit, säger en överlycklig Green.


BARCELONA. Emma Green tar ett hedrande silver i friidrotts-EM, vilket även betyder Sveriges första medalj under mästerskapet i Barcelona.

Det var en väldigt spännande tävling där tyskan Ariane Friedrich hade ledningen en bit in i tävlingen innan kroaten Blanka Vlasic kom igång på allvar.

– Jag är grymt nöjd med att ta en medalj överhuvudtaget. Jag trodde inte ens att jag skulle komma hit, säger Emma till Tv4.

Emma flög över 1,97 meter i vad som närmast kan beskrivas som ett superhopp - men det skulle bli bättre. Efter att ha haft problem på 1,99 klarade hon sedan två hopp i rad - 1,99 på sista försöket, för att sedan klara 2,01 på första. Ribban darrade efter hon landat men turligt nog låg den kvar och hoppet gav sedan Green sin bästa placering någonsin.

– Jag gör det här för min skull och tidigare har jag tänkt väldigt mycket på vad alla skulle tycka, tänka och skriva om mig. Men äntligen har jag hittat känslan av att göra det här för min egen skull, berättar silvermedaljören.

25-åringen tar nu sin andra mästerskapsmedalj på senior nivå. Guldet gick till Blanka Vlasic och bronset tog Ariane Friedrich.

– Det var verkligen ett drömhopp när jag flög över 1,97, men jag kände att jag kunde mer, sen var det riktigt skönt att få ta 2,01 också., säger Green till Tv4.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.