Silver för Emma Green

- 01/08/2010, 20:57 -
Emma Green vinner silver i friidrotts-EM.
1 av 2

Emma Green vinner silver i friidrotts-EM.

ANDERS WIKLUND/ SCANPIX

Emma Green på ärevarv efter silvermedaljen.
2 av 2

Emma Green på ärevarv efter silvermedaljen.

ANDERS WIKLUND/ SCANPIX /

Emma Green gör succé i friidrotts-EM och tar Sveriges första medalj i mästerskapet. Hon gör det genom att flyga över 1,97, ha problem med 1,99 och sedan klara 2,01 på första försöket.– Jag trodde inte ens att jag skuille komma hit, säger en överlycklig Green.

BARCELONA. Emma Green tar ett hedrande silver i friidrotts-EM, vilket även betyder Sveriges första medalj under mästerskapet i Barcelona.

Det var en väldigt spännande tävling där tyskan Ariane Friedrich hade ledningen en bit in i tävlingen innan kroaten Blanka Vlasic kom igång på allvar.

– Jag är grymt nöjd med att ta en medalj överhuvudtaget. Jag trodde inte ens att jag skulle komma hit, säger Emma till Tv4.

Emma flög över 1,97 meter i vad som närmast kan beskrivas som ett superhopp - men det skulle bli bättre. Efter att ha haft problem på 1,99 klarade hon sedan två hopp i rad - 1,99 på sista försöket, för att sedan klara 2,01 på första. Ribban darrade efter hon landat men turligt nog låg den kvar och hoppet gav sedan Green sin bästa placering någonsin.

– Jag gör det här för min skull och tidigare har jag tänkt väldigt mycket på vad alla skulle tycka, tänka och skriva om mig. Men äntligen har jag hittat känslan av att göra det här för min egen skull, berättar silvermedaljören.

25-åringen tar nu sin andra mästerskapsmedalj på senior nivå. Guldet gick till Blanka Vlasic och bronset tog Ariane Friedrich.

– Det var verkligen ett drömhopp när jag flög över 1,97, men jag kände att jag kunde mer, sen var det riktigt skönt att få ta 2,01 också., säger Green till Tv4.