Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyson Gay krossar Usain Bolt i Stockholm

- 06/08/2010, 19:19 -
Usain Bolt springer mot världsrekord i Stockholm
1 av 4

Usain Bolt springer mot världsrekord i Stockholm

FRANCOIS MORI/AP/SCANPIX

DN-galans stora attraktion: Usain Bolt.
2 av 4

DN-galans stora attraktion: Usain Bolt.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

Usain är kaxig som vanligt.
3 av 4

Usain är kaxig som vanligt.

Michael Probst/AP/SCANPIX

Tyson Gay vinner DN-galan.
4 av 4

Tyson Gay vinner DN-galan.

NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Usain Bolt joggar in i mål och går enkelt vidare till final på 100 meter under DN-galan.

STOCKHOLM. Usain Bolt förlorar DN-galan. Tyson Gay springer in på 9,83 och såg betänktlig spänd ut inför loppet. SVT:s kommentatorer hävdade att Bolt nästan verkade nervös innan starten, mestadels på grund av de skador han dragits med under året.

Jublet var självklart störst när Bolt utropades i högtalarna, konkurrenten Tyson Gay fick även han sin beskärda del av applåderna. De båda superstjärnorna sprang på de två innebanorna.

1,95 mannen var långsam ur blocket efter de två omstarterna, men knapade in under den sista halvan av loppet dock räckte det inte hela vägen. Tyson kom iväg tidigt, och behöll ledningen hela vägen in i mål och presterade ett världsårs-bästa.

– Jag känner mig bra, även om jag förlorade. Jag kan inte vinna jämt. Man kommer någon gång förlora, i dag var inte mitt bästa lopp. Tyson är väldigt bra atlet och jag känner mig glad ändå, säger Usain Bolt till SVT.

Gay sprang till slut till sig en seger på 13 hundradelar.

– Jag hade verkligen kul. Normalt är jag väldigt nervös men jag har haft så kul att jag kände mig väldigt lugn. Det är den snabbaste tiden för året så det får jag helt enkelt vara nöjd med, säger Tyson Gay till SVT.