Usain Bolt springer mot världsrekord i Stockholm
1 av 4
Usain Bolt springer mot världsrekord i Stockholm - Foto: FRANCOIS MORI/AP/SCANPIX
DN-galans stora attraktion: Usain Bolt.
2 av 4
DN-galans stora attraktion: Usain Bolt. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Usain är kaxig som vanligt.
3 av 4
Usain är kaxig som vanligt. - Foto: Michael Probst/AP/SCANPIX
Tyson Gay vinner DN-galan.
4 av 4
Tyson Gay vinner DN-galan. - Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Tyson Gay krossar Usain Bolt i Stockholm

Usain Bolt joggar in i mål och går enkelt vidare till final på 100 meter under DN-galan.


STOCKHOLM. Usain Bolt förlorar DN-galan. Tyson Gay springer in på 9,83 och såg betänktlig spänd ut inför loppet. SVT:s kommentatorer hävdade att Bolt nästan verkade nervös innan starten, mestadels på grund av de skador han dragits med under året.

Jublet var självklart störst när Bolt utropades i högtalarna, konkurrenten Tyson Gay fick även han sin beskärda del av applåderna. De båda superstjärnorna sprang på de två innebanorna.

1,95 mannen var långsam ur blocket efter de två omstarterna, men knapade in under den sista halvan av loppet dock räckte det inte hela vägen. Tyson kom iväg tidigt, och behöll ledningen hela vägen in i mål och presterade ett världsårs-bästa.

– Jag känner mig bra, även om jag förlorade. Jag kan inte vinna jämt. Man kommer någon gång förlora, i dag var inte mitt bästa lopp. Tyson är väldigt bra atlet och jag känner mig glad ändå, säger Usain Bolt till SVT.

Gay sprang till slut till sig en seger på 13 hundradelar.

– Jag hade verkligen kul. Normalt är jag väldigt nervös men jag har haft så kul att jag kände mig väldigt lugn. Det är den snabbaste tiden för året så det får jag helt enkelt vara nöjd med, säger Tyson Gay till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.