Fredag 19 Aug
Stockholm

Nyheter24 - Svenska mästare

Uppoffrande spel från skyttekungen.
1 av 10
Uppoffrande spel från skyttekungen. Foto: Pelle T Nilsson
Bruce Lee?
2 av 10
Bruce Lee?. Foto: Pelle T Nilsson
David Fjäll blir helt ställd när han kommer fram till målet.
3 av 10
David Fjäll blir helt ställd när han kommer fram till målet. Foto: Pelle T Nilsson
Patrik "Patta" Sandberg - skyttekung och pådrivare.
4 av 10
Patrik "Patta" Sandberg - skyttekung och pådrivare. Foto: Pelle T Nilsson
El Capitano brutalt manglad.
5 av 10
El Capitano brutalt manglad. Foto: Pelle T Nilsson
Notera målvakten - hans dagliga ansiktsuttryck på redaktionen.
6 av 10
Notera målvakten - hans dagliga ansiktsuttryck på redaktionen. Foto: Pelle T Nilsson
Mannen bakom storsatsningen.
7 av 10
Mannen bakom storsatsningen. Foto: Pelle T Nilsson
Jonny Olofsson i tuff kamp om bollen.
8 av 10
Jonny Olofsson i tuff kamp om bollen. Foto: Pelle T Nilsson
Svenska mästare i fotboll.
9 av 10
Svenska mästare i fotboll. Foto: PelleT Nilsson
Gustav Käll stod för åtminstone 23 glidtacklingar på Söderstadion.
10 av 10
Gustav Käll stod för åtminstone 23 glidtacklingar på Söderstadion. Foto: Pelle T Nilsson

Nyheter24 vann Medie-SM i fotboll och är nu bäst i Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Den 27:e augusti spelades det årliga Medie-SM på Söderstadion, och det var ett taggat Nyheter24 som inledde mot de bittra rivalerna från Östermalm - Svenskafans.

Matchen var rafflande med ribbskott och hårda tacklingar, något som karaktareriserade hela turneringen. Det blev dock endast en poäng för Nyheter24 efter att matchen slutat 0-0. Men sajten skulle få sin revansch mot Svenskafans.

Under den andra matchen mot Hitta.se kom Nyheter24:s spel i gång på riktigt. Efter ett hat-trick av den legendariske vänsterbreddaren, vd Patrik Sandberg, och Jonny Olofsson kunde Nyheter24-laget i slutet av matchen utöka till 4-0.

– En helt underbar seger, bra spel och riktiga kämpartakter från alla inblandade, säger grundaren och styrelseordföranden, Douglas Roos, till Nyheter24.

Årets mest omtalade match?

Matchen efter var tyngre för det redan tröttkörda laget. På andra sidan stod det mäktiga TV4. Drabbningen blev jämn med ett visst övertag för de vitklädda Nyheter24, fram tills absoluta slutminuterna.

Förlusten innebar att Nyheter24 var pressade att vinna åtminstone två av de tre resterande matcherna för att kvalificera sig för slutspel.

Näst på tur var sökmotorn Cloud Nine, som blev totalt utspelade efter gedigen försvarsinsats från säljstjärnan Gustav Käll och Douglas Roos.

Även sportchefen, Ehsan Fadakar, verkade ha vaknat ur sin slummer och storspelade i mål. Slutresultatet skrevs återigen till 4-0, vilket innebar att Nyheter24 gick upp som gruppetta.

De resterande två matcherna blev rena slagsmål där känslorna verkligen låg utanpå, men slutade till slut i Nyheter24-segrar.

– Vi är i slutspel, det är fan helt sjukt, säger Maktkamp24-reportern Jakob Lewander efter avancemanget.

"Vilket lyft från i fjol"

Nyheter24 kom sist under förra årets SM, frågan var nu hur långt det perfekt komponerade laget skulle kunna gå? Academic Communication var det första företaget att stå i vägen.

Matchen blev riktigt tuff, med mycket bra defensiv hos Academic. De tillät inte några ytor bakåt och hade fantastisk fart framåt, vilket till slut genererade ett ledningsmål i matchens tredje minut. Men, journalisterna vägrade ge sig och efter ett makalöst inkast från Nyheter24:s svar på Roman Abramovich - Douglas Roos, kunde Patrik "Pata" Sandberg nicka in från nära håll.

Matchen gick till straffläggning med sudden-death. De tre första omgångarna innebar tre mål för de båda lagen, men inför den fjärde trädde Gustav Käll fram och gjorde en Håkan Mild. Någonstans vid Söderstadions tak ska det nu ligga en boll.

– Jag blev så förbannad på målvakten när han försökte psyka mig att jag bara ville skjuta sönder honom, säger Käll till Nyheter24.

Keepern trädder fram

Ehsan Fadakar briljerade under straffläggningen, hans metod var att störa motståndarna genom att hoppa precis som en full kanin skulle bete sig innan straffen slogs. Detta genererade inte en enda räddning, men väl att motståndarna missade sina straffar. Två i rad gick långt utanför och Nyheter24 var klara för final - mot Svenskafans.

Innan matchen hade Christopher Kviborg från Svenskafans kommenterat Nyheter24:s fysiska status och kallat sajtens journalister för tjocka och kedjerökande mediemänniskor - vilket till viss del stämmer.

Revanschen

Finalen blev spännande, precis som den första matchen, men trötta ben och än mer trötta huvuden innebar att det målchanserna uteblev och drabbningen slutade till slut 0-0, återigen straffläggning.

Nyheter24:s första straff var en iskallt slagen sådan ned i det vänstra hörnet, sedan satte Fadakars show igång igen, men än en gång räddade han inte straffen. Däremot är det möjligt att han störde spelaren så pass att skottet gick tätt utanför den vänstra stolpen.

– Fy fan vad skönt, skriker målvakten i den enorma klungan som skapades efter att segern var ett faktum.

Inför läktare som inte sett en pokal höjas på över tio år lyfte efter slutsignalen Nyheter24:s lagkapten Olof Örn - som annars jobbar som säljare - den astronomiskt åtråvärda bucklan.

Nyheter24 är svenska mästare, och det är något vi aldrig kommer att vara ödmjuka om.

Även Patrik Sandberg fick pris som skyttekung.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.