- Foto: MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX

Svensk guldchans i Kina

Under dagen tog sig thaiboxaren Marcus Öberg till final i Sportaccord Combat Games i Peking


I semifinalen av thaiboxningens 71-kilosklass ställdes Marcus Öberg mot hemmahoppet Zheng Xiao Long. Där vann svensken med 3-2 i ronder vilket säkrade Sveriges första finalplats under Sportaccord Combat Games i Peking.

- Enligt mitt tycke var Marcus överlägsen och jag förstår inte riktigt domarnas bedömning, men det viktiga var att han gick vidare och nu är det bara att ladda om för finalen, säger Thaiboxningsförbundets ordförande Fredrik Johnson, på plats i Kina, till budokampsport.se.

Öberg som bland annat tävlat i K-1 och i våras utsågs till årets kampsportare på Kamsportsgalan 2010 ställs i finalen mot thailändaren Teerapong Dee som överraskande slog ut den vitrysske stjärnan Artur Kyshenko.

Svensken slipper dock inte undan Kyshenko, de båda möts nämligen den 27 november i Stockholm under K-1 "Rumle of the Kings".

Finalen avgörs under torsdagen.

Öbergs klubbkompis, Martin Akthar som även han var i semifinal i dag fick nöja sig med en bronsmedalj då han förlorade dagens match.

/
/
K-1
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.