Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mitt under krisen - Kappa Bajens nya huvudsponsor

- 08/09/2010, 11:44 -
Kappa blir Hammarbys nya huvudsponsor.
1 av 2

Kappa blir Hammarbys nya huvudsponsor.

Hammarbyfotboll.se

Åsa Sånemyr är nöjd med avtalet.
2 av 2

Åsa Sånemyr är nöjd med avtalet.

Claudio Bresciani/SCANPIX

För några år sedan stämde de Hammarby - nu är Kappa klubbens huvudsponsor igen.

STOCKHOLM. Mitt under turbulensen har Hammarby gjort klart med en nygammal huvudsponsor. Den krisdrabbade klubben har skrivit på ett nytt fyraårigt huvudsponsoravtal med Kappa. Detta trots parternas infekterade historia.

– Vi är stolta och glada över att vi ingått ett nytt avtal med Hammarby som är en av Sveriges största klubbar och har bra supportrar. Vi har haft väldigt bra förhandlingar med Hammarby och det lovar gott för vårt samarbete, säger Steen Hummeluhr, Managing Director på Primetime Nordic A/S som har agenturen för Kappa i Skandinavien i ett pressmeddelande.

För drygt två år sedan stämde den förre huvudsponsorn Kappa Hammarby Fotboll på närmare 29 miljoner kronor för ett skobråk. Den italienska klädtillverkaren krävde nämligen att alla Hammarbyspelare enbart skulle använda kläder tillverkade av dem. Men det var inte alla som använde Kappaskorna, något som alltså fick sponsorn att se rött.

– När jag kom till Hammarby stod vi inför en stämning från Kappa gällande vår förra samarbetsperiod. I stället för att träffas i rätten började vi diskutera mer positiva lösningar. Vi inledde ett samtal om ett eventuellt nytt samarbete och har nu kommit överens, vilket vi självklart är väldigt glada för, säger klubbens avgående vd Åsa Sånemyr.

Hon fortsätter:

– Den uppfattning jag har fått är att hammarbyaren generellt var oerhört nöjd med de kläder Kappa levererade förra gången. Dessutom passar Hammarby Fotbolls samarbete med Kappa in i hammarbyarens identitet i att vara den som går sin egen väg. Vi ser verkligen fram emot att Kappa tar fram unika kollektioner för oss.

Kappa blir Hammarbys materialleverantör och kommer att förse klubben med både match- och träningskläder, men även supporterkläder. Avtalet gäller dessutom med både A-laget och juniorverksamheten.