Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

UFC-svensken tränar i USA

- 08/09/2010, 15:20 -

themauler.com

Alexander Gustafsson tränar i San Diego inför mötet med Cyrille Diabaté i London. En av träningskompisarna blir Phil Davis som nyligen besegrade svensken.

Den 16 oktober gör Alexander "The Mauler" Gustafsson sin tredje match i UFC då han ställs mot fransmannen Cyrille DiabatéUFC 120 i London.

En seger lär krävas för att svensken ska få behålla sitt kontrakt då han senast åkte på karriärens första förlust mot Phil Davis.

Som ett led i förberedelserna inför matchen har Gustafsson just rest till San Diego tillsammans med sin boxningstränare Andreas Michael för en månads träning hos Alliance MMA.

- Jag känner att denna resa kommer att utveckla min fighting till en annan nivå, alla ligger på en riktigt hög nivå och ingen är ur form fast dom inte har match, skriver svensken i sin blogg om första dagen på plats i San Diego.

På klubben tränar flera fighters med kontrakt i UFC, däribland Brandon Vera, Joey Beltran och samme Davis som senast besegrade svensken.

23-åringen Gustafsson är den tredje svensken att få kontrakt med UFC och hade innan förlusten senast vunnit nio matcher i följd.

Mot Diabaté lär hans utmärkta boxning behövas då fransmannen är en meriterad thaiboxare som dessutom varit proffs i över 11 år.