- Foto: themauler.com

UFC-svensken tränar i USA

Alexander Gustafsson tränar i San Diego inför mötet med Cyrille Diabaté i London. En av träningskompisarna blir Phil Davis som nyligen besegrade svensken.


Den 16 oktober gör Alexander "The Mauler" Gustafsson sin tredje match i UFC då han ställs mot fransmannen Cyrille DiabatéUFC 120 i London.

En seger lär krävas för att svensken ska få behålla sitt kontrakt då han senast åkte på karriärens första förlust mot Phil Davis.

Som ett led i förberedelserna inför matchen har Gustafsson just rest till San Diego tillsammans med sin boxningstränare Andreas Michael för en månads träning hos Alliance MMA.

- Jag känner att denna resa kommer att utveckla min fighting till en annan nivå, alla ligger på en riktigt hög nivå och ingen är ur form fast dom inte har match, skriver svensken i sin blogg om första dagen på plats i San Diego.

På klubben tränar flera fighters med kontrakt i UFC, däribland Brandon Vera, Joey Beltran och samme Davis som senast besegrade svensken.

23-åringen Gustafsson är den tredje svensken att få kontrakt med UFC och hade innan förlusten senast vunnit nio matcher i följd.

Mot Diabaté lär hans utmärkta boxning behövas då fransmannen är en meriterad thaiboxare som dessutom varit proffs i över 11 år.

/
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

1 timme sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

idag 13:26
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

idag 13:24
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.