Wallberg vann i comebacken

- 19/09/2010, 10:30 -

fridawallberg.com

Fem år efter sin senaste match har nu Frida Wallberg gjort comeback. Redan nästa helg går hon match igen.

Få trodde att Frida Wallberg skulle boxas igen men i går gick hon in i ringen för första gången på fem år. Matchen gick i Valencia och för motståndet stod rumänskan Irina Boldea.

Svenskan visade sig vara allt annat än ringrostig och efter tre ronders dominans slängde rumänskans hörna in handduken i inledningen av den fjärde ronden. Segern var Wallbergs sjunde som proffs.

- Jag trodde att domaren skulle hoppa in och bryta matchen men icke. Är övertygad om att i Sverige hade de gjort det, vilket i och för sig skulle vara helt korekt för att rumänskan var ”färdig”, skriver tränaren Wally Munteanu om den tredje ronden på Wallbergs hemsida.

Mötet skulle först ha skett i augusti men sköts fram till den tionde september i Malmö. Men efter att Wallberg och hennes manager inte kunnat komma överens med den skånska arrangören blev det till slut klart med ett möte i helgen.

Redan den 24 september går Wallberg match igen och det på hemmaplan i Sverige. Då ställs hon mot Nicole Boss från Schweiz i Karlstad.

År 2005 ställdes Wallberg mot Fatuma Zarika i Århus och vann WIBF:s interkontinentala bälte i 59-kilosklassen. I mötet skadade hon ett muskelfäste i ryggen vilket hållit henne från boxningen fram tills nu.

Mer boxningsnyheter hittar ni hos vår specialsektion kallad Kort om boxning.