1 av 2
- Foto: Joakim Borgudd
2 av 2
- Foto: Carl Tersman Toll/Nyheter24

Reza Madadi försvarar bältet

Det är nu klart vem som får utmana den spektakuläre Reza Madadi om titeln i Superior Challenge den 29 oktober.


Publikfavoriten Reza "Maddog" Madadi vann senast över den UFC-meriterade Junie Browning i Superior Challenge i våras. Den matchen gällde bältet i lättvikt och nu ska Madadi försvara sin titel för första gången mot veteranen David Baron.

För andra matchen i rad möter svensken någon med meriter från UFC men fransmannen Baron har en helt annan resumé än Browning.

Under sin elva år långa karriär har 37-åringen Baron vunnit 17 av 21 matcher och gått matcher i såväl UFC som japanska PRIDE mot många av världens bästa. Han har bland annat besegrat stjärnan Hayato Sakurai så sent som 2008 samt slagit Dan Hardy, tidigare titelutmanare i UFC, inte mindre än två gånger.

Nu kommer Baron till Stockholm och Hovet för att utamana Madadi i vad som har all potential att bli en högklassig match i lättvikt.

Madadi har vunnit nio av karriärens elva matcher och kan med en seger den 29 oktober ta steget till en större organisation.

Superior Challenge 6 "Lions Den" innehåller även matcher mellan Usama Aziz och Joachim Hansen samt David Bielkheden mot Daniel Acacio.

/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!