- Foto: Nils Jakobsson/SCANPIX

Sjöberg avslöjar allt i ny självbiografi

"Den har djup som kommer att väcka debatt", menar Patrik Sjöberg.


Man kan både älska och hata Patrik Sjöberg. Han har vunnit det mesta som går att vinna som höjdhoppare men har även hamnat i en rad olika skandaler utanför arenorna.

Nu tänker den forne världsrekordsinnehavaren avslöja allt i en ny självbiografi.

– Vi har hunnit långt, jag har jobbat hårt med den sedan i somras och jag tror att det kommer att bli en väldigt intressant bok, säger Sjöberg om självbiografin som kommer att släppas i början av 2011.

Det var tio år sedan den numera 45-årige Sjöberg bestämde sig för att sluta. Men det är fortfarande väldigt mycket som händer kring honom, som för sex år sedan släppte den tidigare självbiografin "Att leva på hoppet".

"De förtjänar det"

För den som hade hoppats att få läsa om hans idrottsprestationer kommer dock att bli besvikna. Den här självbiografin kommer att handla om mer än bara det - mer om det mörka livet.

– Det har hänt saker sedan 1994, givetvis, och det här har legat i bakhuvudet ganska länge. Den här boken är inte en idrottsbok, den har andra djup, djup som kommer att väcka debatt, berättar han för Aftonbladet.

Ett nästintill självklart ämne är kokainskandalen från 2006, då Sjöberg, Sven Nylander och Patrik Lövgren greps på en fest under friidrotts-EM i Göteborg. Men han tänker inte nämna några namn.

– Jag tänker inte hänga ut personer, men några kommer att få sig en känga, men de förtjänar det.

/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Desiré Inglanders kaxiga hån mot Armand Duplantis 

Förolämpade dopningskontrollant – stängs av

Svenska fotbollförbundet stänger av Malmö FF-stjärnan Pontus Jansson i två matcher, skriver Fotboll Skåne.

Mälarhöjdens IP kan stängas efter dödsskjutningen

Stockholms stad överväger att stänga Mälarhöjdens idrottsplats efter skjutningen i onsdags kväll.

Åberg-feber i Rom: "Lite mer än jag är van vid"

Ludvig Åberg har gått träningsrundor inför viktiga tävlingar förr. Det brukar bara inte se ut som på Marco Simone Golf & Country Club. Det är lite mer folk än jag är van vid på en vanlig onsdag, säger den nytända golfstjärnan inför helgens Ryder Cup.

Skidskyttestjärnan Linn Persson friade till pojkvännen Christian: "Han sa ja"

1 timme sedan
Linn Persson är en av Sveriges främsta skidskyttar. Men hur mycket vet du egentligen om idrottarens liv utanför skidspåren? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Persson: längden, frieriet till pojkvännen och medaljerna.

Missar genrepet – men VM-starten inte i fara

1 timme sedan
Nästa vecka gör de svenska beachvolleybollstjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig VM-debut. Tanken var att vässa formen i Paris i dagarna, men paret tvingades lämna återbud på grund av sjukdom. Det ska inte vara någon fara för VM, säger Herman Sewelén, PR- och kommunikationsansvarig på volleybollförbundet, till TT.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.