Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjöberg avslöjar allt i ny självbiografi

- 22/09/2010, 13:37 -

Nils Jakobsson/SCANPIX

"Den har djup som kommer att väcka debatt", menar Patrik Sjöberg.

Man kan både älska och hata Patrik Sjöberg. Han har vunnit det mesta som går att vinna som höjdhoppare men har även hamnat i en rad olika skandaler utanför arenorna.

Nu tänker den forne världsrekordsinnehavaren avslöja allt i en ny självbiografi.

– Vi har hunnit långt, jag har jobbat hårt med den sedan i somras och jag tror att det kommer att bli en väldigt intressant bok, säger Sjöberg om självbiografin som kommer att släppas i början av 2011.

Det var tio år sedan den numera 45-årige Sjöberg bestämde sig för att sluta. Men det är fortfarande väldigt mycket som händer kring honom, som för sex år sedan släppte den tidigare självbiografin "Att leva på hoppet".

"De förtjänar det"

För den som hade hoppats att få läsa om hans idrottsprestationer kommer dock att bli besvikna. Den här självbiografin kommer att handla om mer än bara det - mer om det mörka livet.

– Det har hänt saker sedan 1994, givetvis, och det här har legat i bakhuvudet ganska länge. Den här boken är inte en idrottsbok, den har andra djup, djup som kommer att väcka debatt, berättar han för Aftonbladet.

Ett nästintill självklart ämne är kokainskandalen från 2006, då Sjöberg, Sven Nylander och Patrik Lövgren greps på en fest under friidrotts-EM i Göteborg. Men han tänker inte nämna några namn.

– Jag tänker inte hänga ut personer, men några kommer att få sig en känga, men de förtjänar det.