Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thyr tänker vinna på Falken Cup

- 22/09/2010, 23:14 -
1 av 6

Patrick Jenkinson

2 av 6

Patrick Jenkinson

3 av 6

Patrick Jenkinson

4 av 6

Patrick Jenkinson

5 av 6

Patrick Jenkinson

6 av 6

Patrick Jenkinson

Kampsport24 besökte den lovande boxaren Max Thyr på Falken i Gävle inför helgens Falken Cup.

Inför helgens Falken Cup på Estraden i Gävle besökte Kampsport24 boxningsklubben Falken som varit plantskola för bland andra Anders ”Lillen” Eklund och Sören Antman.

Klubben kommer under helgens tävling att representeras av bland annat den unge men meriterade Max Thyr, som Kampsport24 valde att växla några ord med.

Den blott 18-årige Thyr berättade att han har tränat boxning i ungefär åtta år och att det var hans pappa, som också är tränare på klubben, som introducerade honom för sporten.

Thyr har varit framgångsrik som junior och kan sedan i våras titulera sig nordisk mästare i 64-kilosklassen.

- Närmast är målet att vinna på Falken Cup men sedan siktar jag på Junior- SM. Efter nyår blir jag senior och siktet är inställt på OS i London 2012. Jag kommer få jobba ett tag innan jag kan nå landslaget men det känns inte alls omöjligt, sade Thyr efter träningspasset.

Thyr menar att trots att boxningen är en ganska liten sport i Sverige och att intresset och underlaget inte är så stort i Gävle så finns möjligheterna för honom att utvecklas.

- Min plan är att vara kvar i Gävle även efter gymnasiet och fortsätta satsa på boxningen. Jag tror jag har de rätta förutsättningarna att lyckas med boxningen då jag är lång och smal för min viktklass.  Om jag kan få rätt sparring kan det gå bra. För det måste hända något drastiskt för att jag skulle lämna Falken, menade Thyr som verkade vara säker på sin sak.

BK Falken driver en mindre verksamhet i en liten lokal på nedervåningen på Ulvsätersskolan i Gävle. Men lokalen utstrålade pondus, självförtroende och stolthet. Samma drag som unge Max Thyr verkar ha anammat och som kan leda honom till en framgångsrik karriär som boxare.