Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gamburyans stora chans

- 28/09/2010, 10:13 -

sherdog.com

Manny Gamburyan var finalist i The Ultimate Fighter men ansågs av många för liten för lättvikt. Efter en flytt till WEC och en lättare viktklass går han nu en titelmatch.

Natten till fredag svensk tid går WEC 51 och då ställs Manny Gamburyan mot den suveräne mästaren Jose Aldo som vunnit sju matcher på sina två år i organisationen.

Med sina 165 centimeter fick Gamburyan som lättviktare slå i underläge mot betydligt större motståndare under The Ultimate Fighter. Trots det tog han sig till final där han tyvärr fick ge sig mot Nate Diaz efter en skada.

Efter det vann han två av fyra matcher men säger i en intervju att han kände att hans storlek blev en nackdel.

- Min sista match i UFC var mot Thiago Tavares, då kände jag att jag hade oddsen emot mig. Han vägde tio eller elva kilo mer än mig. Jag vägde kanske 73 kilo i buren. Jag frågade honom till och med efter matchen hur mycket han vägde och han sa runt 84 kilo, förklarar Gamburyan.

Efter det flyttade Gamburyan ner till den lättare viktklassen fjädervikt och har efter tre imponerande segrar nu gått fram till en titelmatch, något han tackar en av de ansvariga i UFC för.

- Tack till Joe Silva, han erbjöd mig en match i WEC, han trodde jag kunde göra bättre ifrån mig där och nu ska jag gå den största matchen i min karriär, säger Gamburyan.