Contador har fastnat.
1 av 3
Contador har fastnat. - Foto: Bob Edma/AP/SCANPIX
Dagen innan stjärnan vann Tour de France lämnade han ett positivt dopningstest.
2 av 3
Dagen innan stjärnan vann Tour de France lämnade han ett positivt dopningstest. - Foto: Christophe Ena/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Bas Czerwinski/AP/SCANPIX

Tour de France-vinnaren fast för dopning

Den store stjärnan Alberto Contador har åkt fast.


Contador har varit inblandad tidigare

Under 2006 var den spanske stjärnan inblandad en dopningshärva. Spanjoren kunde inte delta i Tour de France efter att ha pekats ut som en av de inblandade i Operación Puerto. Men efter en tids undersökande kom man fram till att 27-åringen och hans lagkamrater var oskyldiga.

I dag var det alltså dags igen.

SPANIEN. Spanjoren är en av sportens allra största profiler och har vunnit Giro d'Italia och Vuelta a España. Tidigare i somras vann 27-åringen också Tour de France för andra gången. Under loppets andra vilodag lämnade spanjoren ett positivt dopningstest. Contador hade ämnet clenturberol i sig – som han hävdar att han inte har tagit.

– Experterna som har studerat fallet så här långt är överens om att det handlar om matförgiftning. Speciellt med tanke på hur många test Alberto Contador klarade under Tour de France, säger spanjorens talesman Jacinto Vidarte i ett pressmeddelande.

Contador är så länge avstängd och det internationella cykelförbundet väntas lämna ett längre uttalande under dagen.

– Sedan vi först varit i kontakt med UCI, den 24 augusti, har Alberto Contador sett 'preparerad mat' som den enda förklaringen till vad som hänt, och hans ärende har lämnats över till cykelförbundet i förhoppning att de kan reda ut detta mycket allvarliga problem, fortsätter talesmannen.

Det var ingen stor mängd clenbuterol som världsstjärnan hade i sig.

”400 gånger mindre än vad dopninglabben enligt Wada har i uppgift att upptäcka”, skriver Internationella cykelförbundet.

Contador stängs av tills vidare

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!