Det ser mörkt ut för spanjoren.
1 av 2
Det ser mörkt ut för spanjoren. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
Plastrester har hittats i Alberto Contadors urinprov.
2 av 2
Plastrester har hittats i Alberto Contadors urinprov. - Foto: Paul White/AP/SCANPIX

Nya bevis kan fälla Contador

Hittade plastrester i Alberto Contador urin - indikerar på bloddopning.


Alberto Contador Velasco:

Den 21:a juli 2010 lämnade kanske världens bäste cyklist, Alberto Contador, in ett dopningstest. För ett tag sedan kom uppgifterna att testet var positivt och att det innehöll det förbjudna ämnet clenbuterol.

Contador hävdar dock att han fått i sig det av en köttbit som han åt i Spanien.

"Tack alla för ert stöd och ni kan lita på mig", skriver den dopningsanklagade Tour de France-vinnaren, Alberto Contador, på sin Twitter. Den spanske cyklisten hävdar bestämt att han fått i sig den förbjudna substansen clenbuterol genom att ha ätit förgiftat kött och att det i själva verket är han som är offret.

Men nya uppgifter visar att den anklagades urinprov även innehöll rester av plast, vilket indikerar på att han har bloddopat sig.

Enligt franska L'Equipe är de nya uppgifterna anledningen till varför UCI, det internationella cykelförbundet, och antidopningsbyrån Wada kommer att fortsätta utreda fallet.

Experter spekulerar i att Contador tappade blod när han dopade sig systematiskt och att han i samband med en vilodag i Touren återinförde blodet. De nya uppgifterna behöver dock ändå inte vara tillräckligt mycket för att kunna få spanjoren fälld. Fynd av plastrester har nämligen aldrig tidigare räknat som tillräckligt bevis på att en idrottare har dopat sig.

Contador segrar - dopad?

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.