Det ser mörkt ut för spanjoren.
1 av 2
Det ser mörkt ut för spanjoren. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
Plastrester har hittats i Alberto Contadors urinprov.
2 av 2
Plastrester har hittats i Alberto Contadors urinprov. - Foto: Paul White/AP/SCANPIX

Nya bevis kan fälla Contador

Hittade plastrester i Alberto Contador urin - indikerar på bloddopning.


Alberto Contador Velasco:

Den 21:a juli 2010 lämnade kanske världens bäste cyklist, Alberto Contador, in ett dopningstest. För ett tag sedan kom uppgifterna att testet var positivt och att det innehöll det förbjudna ämnet clenbuterol.

Contador hävdar dock att han fått i sig det av en köttbit som han åt i Spanien.

"Tack alla för ert stöd och ni kan lita på mig", skriver den dopningsanklagade Tour de France-vinnaren, Alberto Contador, på sin Twitter. Den spanske cyklisten hävdar bestämt att han fått i sig den förbjudna substansen clenbuterol genom att ha ätit förgiftat kött och att det i själva verket är han som är offret.

Men nya uppgifter visar att den anklagades urinprov även innehöll rester av plast, vilket indikerar på att han har bloddopat sig.

Enligt franska L'Equipe är de nya uppgifterna anledningen till varför UCI, det internationella cykelförbundet, och antidopningsbyrån Wada kommer att fortsätta utreda fallet.

Experter spekulerar i att Contador tappade blod när han dopade sig systematiskt och att han i samband med en vilodag i Touren återinförde blodet. De nya uppgifterna behöver dock ändå inte vara tillräckligt mycket för att kunna få spanjoren fälld. Fynd av plastrester har nämligen aldrig tidigare räknat som tillräckligt bevis på att en idrottare har dopat sig.

Contador segrar - dopad?

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/