Enkel lottning för favoriterna

- 04/10/2010, 16:40 -
1 av 2

k-1.c.jp

2 av 2

k-1.co.jb

Kvartsfinalerna för K-1 World Grand Prix är nu presenterade. Favoriterna Semmy Schilt och Alistair Overeem kan mötas först i en eventuell final.

Lottningen inför årets final av K-1 World Grand Prix och  K-1 MAX World Grand Prix är nu gjord.

För tungviktarna är det upplagt för en drömfinal mellan den flerfaldige mästaren Semmy Schilt och MMA-stjärnan Alistair Overeem då de endast kan mötas om de går till final.

Schilt ställs mot den japanska stjärnan Kyotaro och allt annat än en seger för den långe holländaren vore en rejäl skräll. Japanen är en talangfull kickboxare men har aldrig tidigare mött någon av Schilts kaliber.

För Overeem blir det också beskedligt motstånd då det blir 25-åringen Tyrone Spong som står för motståndet. Denne deltar för första gången i turneringen och kommer även vara betydligt mindre än Overeem.

Tuffare för Petrosyan

I K-1 MAX blir det direkt tuffare för förra årets mästare Giorgio Petrosyan då han ställs mot Albert Kraus som vunnit turneringen en gång tidigare.

De både möttes i kvartsfinalen förra året och nu lär Kraus vara ute efter revansch.

K-1 MAX-finalen avgörs den åttonde november medan K-1 World Grand Prix-finalen går den elfte december. Vinnarna måste då ta sig igenom tre matcher under samma kväll för att utses till mästare.

Se alla matcherna nedan.

K-1 World GP

Peter Aerts vs Mighty Mo

Semmy Shilt vs Kyotaro

Gokhan Saki vs Daniel Ghita

Alistair Overeem vs Tyrone Spong

K-1 MAX World GP

Mike Zambidis vs Yuichiro Nagashima

Albert Kraus vs Giorgio Petrosyan

Gago Drago vs Mohamed Khamal

Michal Glogowski vs Yoshihiro Sato