Boxare petas av SOK

- 08/10/2010, 16:51 -

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Sveriges olympiska kommitté har valt att sluta stödja fyra amatörboxare inför OS i London 2012.

Fyra herrboxare med meriterade Naim Terbunja i spetsen får efter årskiftet klara sig utan ekonomiskt stöd från Sveriges olympiska kommittés topp- och talangprogram.

Förutom Terbunja petas Salomo Ntuve, Bashir Hassan och Kennedy Katende. De fyra bedöms inte ha presterat tillräckligt bra och tappar därför stödet.

- Jag är inte så orolig. Jag räknar med att stödet betalas ut via förbundet i stället. Om jag fattat saken rätt är det inte heller omöjligt med mer stöttning från SOK, säger Terbunja till Corren.

Svårare ekonomiskt

Från Svenska boxningsförbundets sida menar man dock att det kan få konsekvenser för satsningen, även om man självklart fortsätter att arbeta för att alla fyra ska kvalificera sig för OS i London 2012.

- Nu måste vi hitta andra möjligheter och mer kostnadseffektiva lösningar. Det kan komma något gott ur det också. Vi brukar vara ganska innoativa när det gäller att skaka fram pengar, säger sportchefen Erik Bredler.

Terbunja representerade Sverige i OS 2008 och har förutom ett flertal SM vunnit den prestigefyllda Golden Gloves-turneringen i USA. Under 2010 har han plågats av en handskada och missade därför EM.

På damsidan behåller Anna Laurell, Jenny Hardingz och Shipra Engelke sina platser i topp- och talangprogrammet.