Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Domaren sänkte Hammarby i SM-finalen i rugby

Hammarby tog silver i rugby-SM.
1 av 2

Hammarby tog silver i rugby-SM.

tomasberg.com

Många Bajenfans var på plats.
2 av 2

Många Bajenfans var på plats.

tomasberg.com

Sport | 10/10/2010 19:27

Hammarby tog emot Stockholm Exiles i SM-finalen i rugby. Nyheter24:s egen sportchef deltog i den rafflande finalen.

STOCKHOLM. Under söndagen spelade Hammarby SM-final - i rugby. Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar deltog i den rafflande finalen som till vanns av ärkerivalerna Stockholm Exiles med 28-3.

Något som Fadakar menar delvis beror på ett mycket underligt domslut.

– Domaren tog det ofattbara beslutet att tvinga av våra två spelfördelare efter bara 17 minuter, säger han.

Hammarbystjärnorna Mike Craig och Kanogo Njuru skallade ihop under inledningen av matchen vilket fick domaren från England att avvisa dem till bänken med befarade hjärnskakningar - vilket visade sig inte stämma.

Två uppgivna spelare - som ville spela vidare - kunde inte tro sina ögon när domaren hotade med ett rött kort om de inte gick av planen.

För Kanogo Njuru var det ett extra hårt slag då han för tio år sedan var med om att grunda Hammarby Rugby.

Hans första final med klubben slutade med ett antiklimax. 

– Exiles är ett duktigt lag och har spelat bra hela säsongen, men i finalen fick de väldigt, väldigt mycket gratis, konstaterar Fadakar.

Inte första domartabben

Domarna avgjorde till slut en final där små beslut kan göra stora skillnader. I första matchen valde bland annat en linjedomare att underkänna två  Hammarbyförsök, något som hade gett Bajen sammanlagd ledning inför den andra finalmatchen.

SM-finalen i rugby avgörs över två matcher, där det sammanlagda resultatet avgör vilka som tar hem guldet. Exiles hade en niopoängsledning inför den andra finalen.

SM-finalen blev en publiksuccé

På läktaren hade över tusen Hammarbysupporters samlats för att heja fram sitt lag. Bland annat hade Nyheter24:s Hammarby-bloggare Gustav Gelin sökt sig till Årsta.

"Stort ändå att Hammarby Rugby tar SM-silver. Och kul med så mycket folk på plats. Jag gissar att vi var lite fler än 1000 personer där, med bengaler, öl och sång i Årstamyset." skriver han på sin blogg - "En plåtis från Bagis".

Fadakar och Hammarby Rugby får ta nya tag nästa säsong.

– Det finns alltid nästa år. Vi kommer tillbaka starkare och då kommer inte ens klantiga beslut kunna stå i vägen, avslutar Fadakar och låter trots förlusten, inte allt för uppgiven.

Se Hammarby "in action":