Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Semmy Schilt i blåsväder

1 av 1

k-1.co.jp

Sport | 11/10/2010 21:38

Stjärnan anklagas för att ha fuskat under segermatchen i K-1 Final 16.

Semmy Schilt vann en jämn match mot Hesdy Gerges från Egypten under K-1 Final 16 den andra oktober i Seoul.

Det tog den fyrfaldige mästaren vidare till den stora finalen men efteråt har han anklagats för att vara en fuskare.

Gerges team menar nämligen att Schilt fick otillåten behandling mellan rond ett och två då man lindade hans blödande skenben. Något som strider mot reglerna då läkaren måste överse alla behandlingar och hade kunnat stoppa matchen på grund av Schilts skada.

Uppgifterna har tillrättavisats Schilts manager som menar att händelsen maximalt hade kunnat resultera i en tillsägelse.

- Det är deras rätt att protestera, men jag är inte rädd för konsekvenserna. Hesdy skulle helt klart föredra att vinna i ringen, men efteråt ska man inte gräva ner sig i en petitess. Jag fortsätter att träna så att jag kan imponera i finalen, säger Schilt själv om det hela skriver Headkick.

Schild representerar Golden Glory medan Gerges tillgör Black Label Fighting, båda teamen är holländska och har tillsammans en stor del av världseliten. Skulle bråket fortsätta kan det påverka K-1 i stort.

Se matchen i sin helhet nedan, håll ett extra noga på Schilts skenben efter den första ronden.