Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SM i kyokushin ställs in

1 av 1

keiko.se

Sport | 15/10/2010 09:08

Kyokushin har numera ett eget förbund. Trots det kan man inte arrangera SM  då det är Svenska Karateförbundet som har fått SM-status för sporten.

Den 23 oktober skulle det första svenska mästerskapet i kyokushin ha genomförts, men nu har det visat sig att förbundet inte får arrangera tävlingen.

Det Svenska Karateförbundet har nämligen redan sökt och fått SM-status för kyokushin av Svenska Riksidrottsörbundet. Vilket gör att Kyokushinförbundet inte själva kan arrangera SM.

 - Jag är enormt besviken. Det har blivit politik och det är våra idrottare som blir lidande, säger Kyokushinförbundets ordförande Virpi Alajarva till  budokampsport.se.

Sedan 2009 är kyokushin en egen idrott under Svenska Budo & Kampsportsförbundet istället för att som tidigare vara en stil under karaten.

Därför ville man nu arrangera sitt första SM.

- Det är som om Badminton skulle ges SM-status i tennis. Jag är så klart jättebesviken, säger stjärnan Jimmie Collin som sett fram emot att tävla i SM.