Gustafsson gjorde succé i London

Under gårdagens UFC 120 vann Alexander Gustafsson över Cyrille Diabaté i stor stil.


I en fullsatt O2 Arena i London gick Alexander Gustafsson under lördagskvällen sin tredje match i UFC.

För motståndet stod veteranen Cyrille Diabaté som inte förlorat sen han mötte UFC-mästaren Mauricio "Shogun" Rua för sju år sedan.

För Gustafsson var det endast seger som gällde för då han förlorade sin senaste match mot Phil Davis.

Svensken imponerade också från första stund och använde sin precisa boxning till att tidigt skaka Diabaté.

I den första ronden blev Diabaté nerslagen två gånger och hade trots sin långa räckvidd och meriter i thaiboxning svårt att få utdelning alls. I rond två tog Gustafsson istället ner sin motståndare och kunde jobba med slag för att sen efter ett par försök låsa ut Diabaté med ett stryp från ryggen.

Tränaren nöjd

- Den Alex vi såg igår är den Alex vi som känt honom länge alltid har sett. Hunger, aggressivitet samt framförallt glädje och närvaro. Det saknades i Abu Dhabi. Nu var Alex sig själv igen och när han är det så finns det ingen gräns för hur långt han kan nå, skriver Gustafssons coach August Wallén i sin blogg.

Segern var 23-åringen Gustafssons andra i UFC och tionde totalt under en tre år lång karriär.

I huvudmatchen på UFC 120 vann Michael Bisping över Yoshihiro Akiyama på domslut, hela resultatet hittar ni hos MMABloggen.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.